Λιγότερο σεξιστές οι άνδρες που έχουν κόρες
Επικαιρότητα

Λιγότερο σεξιστές οι άνδρες που έχουν κόρες

December 16, 2018

author:

Parenting.gr

Λιγότερο σεξιστές οι άνδρες που έχουν κόρες

Μια έρευνα με επικεφαλής την Τζούλια Φίλιπ από την Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Oxford Economic Papers, αναφέρει ότι οι άνδρες που έχουν αποκτήσει κόρες είναι λιγότερο σεξιστές. Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερους από 5000 άνδρες και 6300 γυναίκες με παιδί έως 21 ετών.

Οι άνδρες που έχουν αποκτήσει κορίτσια είναι λιγότερο πιθανό να μένουν πιστοί στους παραδοσιακούς ρόλους των δύο φύλων που θέλουν τη γυναίκα στο σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά και τον άνδρα να εργάζεται. Μεγαλώνοντας μάλιστα η κόρη, φαίνεται πως ο μπαμπάς είναι όλο και πιο προστατευμένος από τον σεξισμό. Για παράδειγμα, ενώ οι πατέρες κοριτσιών του Δημοτικού ήταν 8% λιγότερο πιθανό να είναι σεξιστές σε σύγκριση με τους πατέρες που μεγαλώνουν αγόρια, η πιθανότητα σεξισμού μειώθηκε όταν η κόρη πήγαινε στο Γυμνάσιο.

Όταν ένας άνδρας μεγαλώνει κορίτσια έχει καλύτερη επίγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει μια γυναίκα και αντιλαμβάνονται από πρώτο χέρι τι σημαίνει σεξισμός. Φυσικά, οι άνδρες που έχουν έτσι κι αλλιώς φεμινιστικές απόψεις μένουν εκτός της έρευνας. Τέλος, όπως σημειώνει η έρευνα σε ένα ζευγάρι που μεγαλώνει κορίτσι είναι πιο πιθανό να εργάζεται και η γυναίκα.