Κουζίνα: Η διακόσμηση στο κενό πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Κουζίνα: Η διακόσμηση στο κενό πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας

May 12, 2023

author:

Parenting.gr

Κουζίνα: Η διακόσμηση στο κενό πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας

Σχεδόν σε κάθε κουζίνα υπάρχει ένας κενός χώρος εκεί που τελειώνουν τα ντουλάπια και ως το ταβάνι. Χώρος ανεκμετάλλευτος που ενδείκνυται για διακόσμηση. Σε κάποια σπίτια θα δείτε να στοιβάζουν εκεί κατσαρολικά που δεν χωρούν στα ντουλάπια ή άλλα πράγματα με τα κουτιά τους. Κάτι τέτοιο κάνει το σπίτι να «χάνει» αισθητικά. Ας δούμε εύκολες και έξυπνες ιδέες για τη διακόσμηση στο κενό πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας.

-Σκεύη της κουζίνας ή άλλα αντικείμενα με συναισθηματική αξία για εσάς

Όλοι έχουμε σκεύη με συναισθηματική αξία για εμάς. Μπορεί να είναι κάποια παλιότερα σκεύη της προγιαγιάς μας ή ένα σερβίτσιο vintage που μας χάρισε η μητέρα ή η γιαγιά μας. Η ιδέα να τοποθετηθούν αυτά τα σκεύη στα ψηλά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και λειτουργική, αφού έτσι κι αλλιώς τα σκεύη αυτά δεν χρησιμοποιούνται. Αποκτούν διακοσμητικό και συνάμα πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα, προσθέτοντας κάτι όμορφα νοσταλγικό.

-Καλάθια αποθήκευσης!

Αν πάλι θέλετε να εκμεταλλευτείτε τον κενό χώρο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας για να αποθηκεύσετε πράγματα που δεν έχετε πού αλλού να βάλετε, κάντε το με στιλ! Συνδυάστε αποθήκευση και διακόσμηση, χρησιμοποιώντας όμορφα καλάθια σαν κουτιά.

-Γλάστρες με ψεύτικα φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι υπέροχα για τη διακόσμηση του σπιτιού όμως πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας είναι δύσκολο να αντέξουν για καιρό. Οι συνθήκες εκεί πάνω δεν είναι ευνοϊκές για αυτά, αφού ο ήλιος δεν τα βλέπει όσο πρέπει ενώ και για εσάς είναι δύσκολο να τα περιποιείστε. Προτιμήστε γλάστρες με ψεύτικα φυτά εσωτερικού χώρου και δώστε άλλη εικόνα και ωραία ενέργεια στην κουζίνα σας.

-Ένας χώρος Τέχνης!

Αν πάλι η κουζίνα σας συνδυάζει μαζί και καθιστικό τότε μπορείτε να μετατρέψετε τον κενό χώρο πάνω από τα ντουλάπια σε χώρο Τέχνης! Τοποθετήστε εκεί –χωρίς να τα καρφώσετε στον τοίχο- μικρούς πίνακες με ένα θέμα όπως για παράδειγμα τα δέντρα ή εικόνες με τοπία. Βρείτε κάτι που να ταιριάζει με τα χρώματα της κουζίνας σας, παίξτε με τα κάδρα και θα έχετε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο!

Πηγή: athome.gr 

Originally posted 2018-11-23 12:19:02.