Κουβεντούλα με το έμβρυο: με ποιον τρόπο ωφελεί
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κουβεντούλα με το έμβρυο: με ποιον τρόπο ωφελεί

January 22, 2018

author:

Parenting.gr

Κουβεντούλα με το έμβρυο: με ποιον τρόπο ωφελεί

Αν περιμένετε να πάρετε το μωρό στην αγκαλιά σας για να του πείτε όλα όσα σκέφτεστε ή νιώθετε, κάνετε λάθος. Ξεκινήστε τώρα κιόλας να του μιλάτε. Η επικοινωνία με το έμβρυο είναι ό,τι πιο σωστό και ωφέλιμο θα μπορούσατε να κάνετε για το ίδιο. Ακριβώς όπως καταλαβαίνει πότε είστε αγχωμένη, στενοχωρημένη ή χαρούμενη και εκστασιασμένη, καταλαβαίνει και ότι του μιλάτε. Οπωσδήποτε μπορεί να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς του λέτε, αλλά έχει κτήμα του τη χροιά της φωνής σας και αυτό είναι το περισσότερο…

Η κουβεντούλα με το έμβρυό σας, κάνει πιο ισχυρό τον μεταξύ σας δεσμό. Σας ξέρει ένα παραπάνω αν καθημερινά του μιλάτε. Έστω ότι ακούτε έναν δυνατό θόρυβο και τρομάζετε. Την ίδια ώρα τρομάζει και το έμβρυό σας. Η καθησυχαστική σας φωνή ότι όλα είναι εντάξει, το ηρεμεί και το κάνει να αισθάνεται ασφάλεια. Ωστόσο, η φωνή σας δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να του χαρίζετε μόνο σε περιπτώσεις έκτακτες. Όταν βαριέστε ή όταν είστε χαλαρή στον καναπέ και απολαμβάνετε τον χυμό σας και κλασική μουσική, ανοίξτε μια κουβέντα μαζί του. Πείτε του οτιδήποτε… πώς νιώθετε, τι μαγειρέψατε, μια αστεία ιστορία. Μπορείτε ακόμη να του μιλήσετε για τις ετοιμασίες σας για την άφιξή του ή για τα μέλη της οικογένειάς του τα οποία σύντομα θα γνωρίσει.

Οι συζητήσεις με το έμβρυο όπως έχει επιστημονικά αποδειχθεί, βοηθούν το έμβρυο ώστε να εξοικειωθεί με την μητρική του γλώσσα. Κάπως έτσι, αργότερα θα του είναι ευκολότερο να μάθει την μητρική του γλώσσα και να παρουσιάσει καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Τα μωρά έχουν μνήμη των λέξεων που άκουγαν όταν ήταν έμβρυα. Σαφώς και δεν θα θυμούνται τις λέξεις που σας είπε μια υπάλληλος στην Τράπεζα. Όμως οτιδήποτε επαναλαμβάνεται τακτικά με τη δική σας φωνή, είναι κάτι τέτοιο που θα το συγκρατήσει και θα το θυμάται μετά τη γέννησή του. Η εγκεφαλική λειτουργία βρεφών που ακούν συγκεκριμένες λέξεις κυρίως από την 29η εβδομάδα κύησης ως την γέννησή τους, είναι τέτοια που τα καθιστά ικανά να αντιδρούν στο άκουσμα αυτών των λέξεων και να έχουν τη δυνατότητα να τις επεξεργαστούν.