Κλειστά σχολεία λόγω του Ξενοφώντα
Επικαιρότητα

Κλειστά σχολεία λόγω του Ξενοφώντα

September 27, 2018

author:

Parenting.gr

Κλειστά σχολεία λόγω του Ξενοφώντα

Με την κακοκαιρία να συνεχίζεται και την απειλή ότι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα θα εξελιχθεί σε μεσογειακό κυκλώνα, πολλά σχολεία της χώρα δεν λειτουργούν από χθες (Τετάρτη 26/9). Αρκετά είναι όμως και τα σχολεία εκείνα που έκλεισα σήμερα για να παραμείνουν κλειστά και αύριο, με τους ειδικούς να τονίζουν στους πολίτες και κυρίως στους γονείς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο τις δικές τους όσο και των παιδιών.

Ειδικότερα, ο Δήμος Μαρκοπούλου με γνώμονα την ασφάλεια των ευπαθών ομάδων, αλλά και των μαθητών, έκλεισε τα σχολεία για σήμερα Πέμπτη (27/9/2018). Τον Παιδικός Σταθμό, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Πόρτο Ράφτη. Ομοίως και το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη.

Αντιθέτως, ΟΛΑ τα Σχολεία, ο Παιδικός Σταθμός και το ΚΑΠΗ του Μαρκοπούλου, λόγω της γεωμορφολογίας και της χωροταξίας του Οικισμού, αλλά και της πνοής ασθενέστερων Ανέμων, θα λειτουργήσουν κανονικά!

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σαρωνικού. Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Μυκόνου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ) που προβλέπεται να επικρατήσουν στο νησί, αποφάσισε ο Δήμος Μυκόνου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων. Ομοίως ο Δήμος Τήνου και Άνδρου.

Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Ζάκυνθο μέχρι νεοτέρας. Σε αναμονή του κυκλώνα, έχει ζητηθεί από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.