«Κάποιοι είναι κακοί μαζί μου γιατί είμαι αυτιστικός»: Το γράμμα ενός παιδιού σε ριάλιτι
LIFESTYLE

«Κάποιοι είναι κακοί μαζί μου γιατί είμαι αυτιστικός»: Το γράμμα ενός παιδιού σε ριάλιτι

May 24, 2023

author:

Parenting.gr

«Κάποιοι είναι κακοί μαζί μου γιατί είμαι αυτιστικός»: Το γράμμα ενός παιδιού σε ριάλιτι

Ο Τζόζεφ είναι 11 ετών και έχει διαγνωστεί με αυτισμό από όταν ήταν 5 ετών. Η μητέρα του, Κέιτ Τζάρβις αναφέρει ότι ο γιος της έχει δώσει μάχες κοινωνικές παρότι είναι ένα αξιαγάπητο αγόρι. Ο μικρούλης είναι φαν της 60χρονης Αν Χέγκερτι, η οποία πάσχει από Άσπεργκερ και συμμετέχει στο βρετανικό ριάλιτι “I’m a Celebrity… Get Me Out Of Here”… Πρόκειται για ένα ριάλιτι όπου οι παίκτες καλούνται να ζήσουν στη ζούγκλα για πολλές εβδομάδες μέχρι να αναδειχθεί ο βασιλιάς ή η βασίλισσα της ζούγκλας.

Ο Τζόζεφ ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι μια γυναίκα στο φάσμα του Αυτισμού συμμετέχει στο ριάλιτι, αποφάσισε να της στείλει ένα γράμμα. «Πιστεύω ότι είσαι πολύ θαρραλέα που πας στη ζούγκλα, δεν μπορούσα ποτέ να πάω εκεί γιατί έχει πολλά έντομα. Είσαι πολύ έξυπνη. Κάποιοι άνθρωποι είναι κακοί μαζί μου γιατί είμαι αυτιστικός, αλλά βλέποντας εσένα καταλαβαίνω ότι κι άλλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν αυτισμό και μπορεί να έχω κι εγώ μια cool δουλειά σαν εσένα όταν μεγαλώσω»

Η μητέρα του Τζόζεφ ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter το γράμμα του γιου της. Οι δημιουργοί του Thunderbirds διάβασαν το τρυφερό γράμμα και αποφάσισαν να του κάνουν μια έκπληξη, στέλνοντάς του ένα υπέροχο δώρο.

Δυστυχώς, η αποδοχή των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού δεν είναι δεδομένη από την κοινωνία όπως θα έπρεπε. Είναι ωραίο όλο αυτό το κύμα συμπαράστασης στην παίκτρια του ριάλιτι όπως και στον 11χρονο Τζόζεφ, αλλά είναι πολύ άδικο που μερικές φορές για τα αυτονόητα χρειάζεται η «παρέμβαση» της δημοσιότητας.

Originally posted 2018-12-03 09:27:51.