Καλοκαιρινές δραστηριότητες για γονείς και παιδιά
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για γονείς και παιδιά

September 23, 2022

author:

Parenting.gr

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για γονείς και παιδιά

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ενισχύσετε τον δεσμό σας με τα παιδιά. Είναι το πιο σωστό διάστημα για να ηρεμήσετε, απαλλαγμένοι από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να απολαύσετε τα παιδιά σας χωρίς άγχος. Οι καλοκαιρινές διακοπές όμως είναι και διαφορετικές από τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι ή από τις διακοπές του Χειμώνα. Είναι πιο ξέγνοιαστες και χωρούν περισσότερη τρέλα. Το γεγονός μάλιστα ότι κατά τις καλοκαιρινές διακοπές είμαστε περισσότερο έξω παρά μέσα, δίνει και τη δυνατότητα για καλοκαιρινές δραστηριότητες πιο περιπετειώδεις και λαχταριστές. Εμείς απλώς σας βάζουμε ιδέες…

-Παίξτε μπουγέλο

Αν έχετε έναν μεγάλο κήπο ή ακόμη ένα χωράφι ή κάποιο οικόπεδο εκεί όπου βρίσκεστε, φορέστε παπούτσια που να μην γλιστρούν και ρούχα που να μην σας νοιάζουν και ξεκινήστε στα αθώα ένα μπουγέλο με τα παιδιά και όσους μεγάλους είναι κοντά. Το παιχνίδι με το νερό είναι πάντοτε διασκεδαστικό και αστείο. Τα χαχανητά τους θα σας ξετρελάνουν και παράλληλα θα δροσιστείτε. Αφήστε που πάτε πια σε άλλη διάσταση αφού τα παιδιά σας θα παραδεχθούν ότι έχουν τους πιο cool γονείς του κόσμου!

-Κοιμηθείτε έξω!

Χαρίστε τους μια βραδιά κάτω από τα αστέρια. Στρώστε κάτω, στον κήπο ή ακόμη στην παραλία και κοιμηθείτε κοιτάζοντας τα αστέρια και λέγοντας ιστορίες. Στα παιδιά θα αρέσει πολύ και θα θυμούνται για πάντα αυτήν την καλοκαιρινή νύχτα μαζί σας. Διαβάστε για να κάνετε τους έξυπνους, λέγοντάς τους τα ονόματα των αστεριών. Όσων τέλος πάντων γίνεται να ξέρετε.

-Καλέστε φίλους για party έξω

Καλέστε φίλους σας με παιδιά συνομήλικα των παιδιών σας ή τους φίλους των παιδιών σας και κάντε ένα party στον κήπο ή ακόμη στην ταράτσα και το μπαλκόνι. Ψήστε, στρώστε πρόχειρα για να φάτε, χορέψτε, παίξτε και διασκεδάστε με όποιο τρόπο μπορείτε. Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν διασκεδάζουν και οι γονείς τους.

-Χαρείτε τη φύση

Καλοκαίρι δεν είναι μόνο η θάλασσα. Χαρείτε τη φύση στο σύνολό της. Αν η θάλασσα είναι δεδομένη για τις διακοπές σας, τότε μη χάσετε την ευκαιρία να μάθετε καλό μπάνιο στα παιδιά σας, να μαζέψετε μαζί τους βότσαλα και να τους δείξετε θησαυρούς του βυθού. Ακόμη, οργανώστε μια απόδραση στο βουνό, περπατήστε μέσα στα δέντρα και αναπνεύστε αέρα καθαρό και οξυγόνο.

-Πηγαίνετε για ψάρεμα

Το ψάρεμα είναι μια δραστηριότητα που θα αρέσει στα λίγο μεγαλύτερα παιδιά κι αυτό γιατί απαιτεί υπομονή. Τα μικρότερα παιδιά είναι ανυπόμονα και θα κουραστούν εύκολα. Το ψάρεμα είναι μια μοναδική καλοκαιρινή δραστηριότητα για να ενισχύσετε τον δεσμό σας με τα παιδιά. Στο ψάρεμα λέγονται ιστορίες από εκείνες που τα παιδιά θα θυμούνται για πάντα.

-Φτιάξτε μαζί τους πράγματα που τους αρέσουν

Φτιάξτε μαζί τους παγωτό, λεμονάδα ή ό,τι άλλο απολαμβάνουν τα παιδιά το Καλοκαίρι. Δώστε τους την ευκαιρία να ανακατευθούν στις διαδικασίες και μοιραστείτε το ωραίο αποτέλεσμα! Μετά απολαύστε τους καρπούς των προσπαθειών σας και επαναλάβετε συχνά μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές.

Originally posted 2018-07-16 20:18:38.