Υποψήφιος Ευρωπαίος Πολίτης 2018 ο π.Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου»
Επικαιρότητα

Υποψήφιος Ευρωπαίος Πολίτης 2018 ο π.Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου»

January 23, 2023

author:

Parenting.gr

Υποψήφιος Ευρωπαίος Πολίτης 2018 ο π.Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό και στα παιδιά. Ποιος δεν ξέρει το υπέροχο έργο του για την Κιβωτό του Κόσμου. Ο π. Αντώνιος είναι υποψήφιος για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018 και αυτό μας γεμίζει χαρά.

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 9 και 10 Οκτωβρίου. Οι άλλες υποψήφιες οργανώσεις που διεκδικούν το βραβείο είναι οι οργανώσεις “HOPEgenesis” και «Άνεμος Ανανέωσης».

Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι μια τιμητική διάκριση που απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από αξιολόγηση των προτάσεων που κατατίθενται από Ευρωβουλευτές. Στόχος του βραβείου είναι η επιβράβευση ατόμων και οργανώσεων που οι δράσεις τους προάγουν την αλληλοκατανόηση μεταξύ των Ευρωπαίων Πολιτών καθώς και την ευρωπαϊκή συνεργασία. Προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών, σχετίζονται με το θέμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Έτους ή προάγουν αρχές και αξίες της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό. Ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998 σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές, στον Κολωνό στην Αθήνα.

Originally posted 2018-10-08 13:02:01.