Η συζήτηση πυροδοτεί τη μάθηση στα παιδιά
Επικαιρότητα

Η συζήτηση πυροδοτεί τη μάθηση στα παιδιά

September 2, 2019

author:

Parenting.gr

Η συζήτηση πυροδοτεί τη μάθηση στα παιδιά

Η συζήτηση είναι μια διαδικασία σκέψης που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά μας να μετασχηματιστούν μέσα από μία εμπειρία. Στην πραγματικότητα, η ίδια η συζήτηση είναι μερικές φορές η πραγματική εμπειρία μάθησης. Άλλες φορές είναι μια ευκαιρία να προβληματιστούμε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η συζήτηση προωθεί τη μάθηση.

Βοηθώντας τα παιδιά μας να γίνουν στοχαστές

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή η γενιά των παιδιών είναι η πιο συνδεδεμένη ομάδα ανθρώπων στην ιστορία, αλλά λόγω της ηλεκτρονικής τους σύνδεσης με άλλους ανθρώπους, είναι επίσης εξαιρετικά αποσυνδεδεμένοι.

Έχετε δει ποτέ δύο ανθρώπους να κάθονται δίπλα-δίπλα, οι οποίοι θα προτιμούσαν να κρατούν μια συνομιλία με γραπτά μηνύματα παρά να στρέφονται πρόσωπο με πρόσωπο και να μιλάνε; Ή μήπως ένα τραπέζι με μια οικογένεια που κάθεται γύρω από αυτό και κάθε άτομο είναι απορροφημένο στη δική του οθόνη; Πολλοί από εμάς δεν είμαστε μόνο μάρτυρες αυτού, αλλά είμαστε ακόμη και ένας από τους ανθρώπους στη σκηνή.

Αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα, επειδή η συζήτηση είναι πραγματικά ένα ζωτικό κλειδί για τη μάθηση. Στο βιβλίο του «Βιωματική μάθηση: Η εμεπειρία ως πηγή μάθησης και ανάπτυξης», ο συγγραφέας David Kolb εξηγεί ότι «η γνώση δημιουργείται μέσα από τη μετατροπή των εμπειριών μας».

Μια εμπειρία είναι είτε κάτι στο οποίο συμμετέχουμε με τις πέντε αισθήσεις μας είτε είναι μια διαδικασία σκέψης. Προκειμένου αυτή η διαδικασία να μεταφραστεί σε πραγματική μάθηση, το άτομο πρέπει να αλλάξει κατά κάποιον τρόπο από την εμπειρία.

Περισσότερα: Parenting.gr