Η προστασία της εγκύου από τα κουνούπια
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Η προστασία της εγκύου από τα κουνούπια

August 1, 2018

author:

Parenting.gr

Η προστασία της εγκύου από τα κουνούπια

Το Καλοκαίρι είναι η εποχή που οι περισσότεροι από εμάς υποφέρουμε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, μάθαμε να ανησυχούμε ένα παραπάνω για αυτά αφού οι ιοί που μεταδίδονται μέσω ενός τσιμπήματος είναι περισσότεροι και πιο επικίνδυνοι (Zika, ιός Δυτικού Νείλου). Η ζέστη, η υγρασία και το γεγονός ότι είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι, αφού κυκλοφορούμε περισσότερο έξω και φοράμε λιγότερα ρούχα, αυτομάτως μας κάνει και πιο ευάλωτους στα κουνούπια. Λέγεται μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, ότι τα κουνούπια έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στις εγκύους. Πού οφείλεται αυτό; Οι έγκυες γυναίκες αναπνέουν 20% πιο συχνά με αποτέλεσμα τα κουνούπια να έλκονται με την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκείνες εκπνέουν. Από την άλλη πλευρά, η θερμοκρασία του σώματός τους είναι τέτοια που κάνει το σώμα τους να παράγει περισσότερο ιδρώτα, που τραβά τα κουνούπια σημαντικά.

Τρόποι προστασίας από τα κουνούπια κατά την εγκυμοσύνη

-Αναρωτιούνται αρκετές έγκυες γυναίκες αν είναι ασφαλείς οι λοσιόν που κυκλοφορούν στα φαρμακεία. Αυτό κανονικά αναγράφεται σε ένα πιστοποιημένο προϊόν, ωστόσο η συμβουλή του γυναικολόγου είναι εκείνη που θα δώσει το πράσινο φως, εφόσον ο ίδιος διαβάσει τη σύσταση της λοσιόν και αποφασίσει αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στην εγκυμοσύνη.

-Μια έγκυος γυναίκα ωστόσο, μπορεί να φτιάξει μόνη της μια φυσική λοσιόν απωθητική για τα κουνούπια, αναμειγνύοντας σε ένα μπουκαλάκι, νερό με έλαιο λεβάντας και λίγο ξίδι.

-Η έγκυος γυναίκα καλό είναι να φορά ρούχα που την καλύπτουν σωστά αλλά παράλληλα είναι δροσερά και ελαφριά αφού όπως είναι γνωστό, τα κουνούπια αγαπούν τον ιδρώτα.

-Η έγκυος καλό είναι να αποφεύγει να φορά αρώματα αφού και αυτά τραβούν με τον τρόπο τους τα έντομα.

-Εννοείται πως η έγκυος δεν πρέπει να κάθεται κοντά σε νερά που έχουν λιμνάσει. Ακόμη, αν υπάρχει κήπος με γκαζόν και λουλούδια, καλό είναι να είναι περιποιημένος. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί κατοικία για όλων των ειδών τα έντομα.

-Ο χώρος στον οποίο κάθεται η έγκυος θα ήταν καλό να έχει βασιλικούς, λεβάντες και δάφνες που απωθούν τα κουνούπια.