Η ανάπτυξη του βρέφους ως τον 6ο μήνα της ζωής του
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Η ανάπτυξη του βρέφους ως τον 6ο μήνα της ζωής του

September 20, 2022

author:

Parenting.gr

Η ανάπτυξη του βρέφους ως τον 6ο μήνα της ζωής του

Οι πρώτοι 6 μήνες της ζωής του βρέφους είναι καθοριστικοί για την ανάπτυξή του. Μέσα σε αυτούς τους μήνες από νεογέννητο βρέφος με ισχνές αντιδράσεις και δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων του, θα αρχίσει να μεταλλάσσεται σε βρέφος που παρατηρεί, εκφράζεται και μαθαίνει.

-Το βρέφος αποκτά τον έλεγχο του σώματός του


Το βρέφος ως τον 6ο μήνα της ζωής του αρχίζει να αποκτά έλεγχο του σώματός του. Αρχίζει να μπορεί να στηρίξει μόνο του το κεφάλι του και να το γυρίσει από τη μια πλευρά ως την άλλη. Ακόμη, αρχίζει να μπορεί να κυλά το σώμα του από ένα σημείο ως ένα άλλο σημείο. Και φυσικά θα σας τρελάνει στην κλωτσιές. Μην παραξενευτείτε αν αρχίσει να τραβά τα τραπεζομάντηλα ή να πιάνει αντικείμενα και να τα πετάει κάτω! Και βέβαια όσο πλησιάζει στον 6ο μήνα, θα μπορεί να πιάσει αντικείμενα και με τα δύο χέρια και να ελέγχει την μετακίνησή τους.

-Ανταποκρίνεται σε ήχους

Τα βρέφη από πολύ νωρίς αρχίζουν να ανταποκρίνονται στους ήχους. Ωστόσο, μεγαλώνοντας θα παρατηρήσετε ότι κοιτά με πραγματικό ενδιαφέρον προς τη μεριά που άκουσε έναν ήχο. Στο πέρασμα του χρόνου θα αρχίσει να δείχνει σχεδόν εκστασιασμένο με κάθε νέο ήχο που ακούει και όλο αυτό πραγματικά θα του αρέσει πάρα πολύ!

-Ξεκινά η προσπάθεια να μιλήσει

Θα σας τρελάνει στις συλλαβές όλο αυτό το διάστημα. Θα μοιάζει πραγματικά σαν να επικοινωνεί μαζί σας. Πολλές φορές θα νομίζετε ότι σας απάντησε σε κάτι ή ότι κάτι σας ρώτησε. Σταδιακά αρχίζει να ελέγχει τους μύες του προσώπου του και να ορίζει τη γλώσσα του προκειμένου να σχηματίσει συλλαβούλες.

-Εκφράζει τα συναισθήματά του

Ως τον 6ο μήνα το βρέφος σταδιακά αρχίζει να εκφράζεται και με άλλους τρόπους πέρα από το κλάμα. Όταν δεν του αρέσει κάτι που του δίνετε να φάει, θα γυρίσει το κεφάλι του από την άλλη πλευρά ενώ όταν δει κάποιον που συμπαθεί θα απλώσει τα χεράκια του σαν να θέλει να πετάξει για να βρεθεί στην αγκαλιά του. Εννοείται πως δεν ξεμπερδέψατε ακόμη με τα κλάματα αφού μιλάμε για το πιο ισχυρό από τα όπλα τους. Κάπως έτσι, κάθε φορά που δυσανασχετεί πολύ θα κλαίει αλλά και όταν καταλάβει ότι στο κλάμα εσείς ανταποκρίνεστε ιλιγγιωδώς γρήγορα, θα το εκμεταλλεύεται για να εξυπηρετείται με ταχύτητα και άνεση! Ξέρει αυτό!

Originally posted 2018-07-10 20:18:36.