Η Σμαράγδα Καρύδη μιλά για την απόφασή της να μην γίνει μητέρα
LIFESTYLE ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Η Σμαράγδα Καρύδη μιλά για την απόφασή της να μην γίνει μητέρα

October 1, 2018

author:

Parenting.gr

Η Σμαράγδα Καρύδη μιλά για την απόφασή της να μην γίνει μητέρα

Η Σμαράγδα Καρύδη είναι μια από τις πλέον ταλαντούχες, όμορφες και συμπαθείς ηθοποιούς στην Ελλάδα. Με αφορμή την θεατρική παράσταση «Οι μάγισσες της Σμύρνης» στην οποία πρωταγωνιστεί, μίλησε στο περιοδικό «Γυναίκα» για την απόφασή της να μην γίνει μητέρα αλλά και για τη σχέση της με τον Θοδωρή Αθερίδη.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός είπε πως είναι καλή σύντροφος και ότι δεν έχει νόημα να μην υποστηρίζεις τον σύντροφό σου. «Ούτε είναι κακό οι γυναίκες καμιά φορά να παίζουν και τον ρόλο της “παλιάς γυναίκας” με την έννοια της φροντίδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το πώς και δεν πήρε την απόφαση να αποκτήσει ένα παιδί, η Σμαράγδα Καρύδη απάντησε: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Είναι μια παράταση της εφηβείας. Στην πραγματικότητα, το θέμα του γάμου είναι το παιδί, γιατί οι σχέσεις που έχω κάνει είναι σαν γάμοι. Στις μακροχρόνιες σχέσεις μου δεν κάνει ο καθένας τη ζωούλα του. Απλώς υπάρχει η αίσθηση ότι μπορείς να φύγεις αν τσακωθείς και δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα. Περιουσιακά, σόι… όλα αυτά που τα θεωρώ πολύ αντιερωτικά σε ένα γάμο και κυρίως παιδί. Το παιδί είναι όλη η ευθύνη κι αυτό θεωρούσα πάντα ότι θα με έπνιγε. Επίσης ανακάλυψα ότι είμαι λίγο σπαστικιά, το κατάλαβα με τα ζώα. τώρα σκέφτομαι ότι έχω αφήσει τον Γιάννη (σ.σ. τον σκύλο της) μόνο του. Σκέψου να είχα αφήσει ένα παιδί. Δεν θα έκανα τα πράγματα που ήθελα, νομίζω, με ένα παιδί. Δεν θα ήμουν μια μάνα που θα μπορούσε να τα ισορροπήσει. Είμαι και συγκεντρωτική, πολύ. Θέλω όλα να περάσουν από τα χέρια μου, πιστεύω ότι κανείς δεν το κάνει τόσο καλά όσο εγώ, οπότε καταλαβαίνεις τι θα πάθαινα με τα παιδιά. (…)Υπάρχουν όμως πολλές γυναίκες που βρίσκουν τρόπο και τα συνδυάζουν. Αλλά εγώ δεν νομίζω ότι ήμουν ποτέ αυτός ο άνθρωπος. Μ’αρέσει πολύ ο ελεύθερος χρόνος για μένα. Να μην έχω υποχρέωση, να ξυπνήσω ό,τι ώρα θέλω… Με το παιδί δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, σε τραβάει από το μανίκι το πρωί. Βλέπω τους γονείς μου που έχουν το μυαλό τους σ’ εμένα. Με ρωτάνε κάτι τύπου “έφαγες;”. Και λέω “σοβαρά τώρα;”»