Η επιθετικότητα του παιδιού συχνά οφείλεται στην αυστηρότητα των γονέων
Επικαιρότητα

Η επιθετικότητα του παιδιού συχνά οφείλεται στην αυστηρότητα των γονέων

April 4, 2023

author:

Parenting.gr

Η επιθετικότητα του παιδιού συχνά οφείλεται στην αυστηρότητα των γονέων

Μια έρευνα από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδοψυχιταρικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, αναφέρει ότι η επιθετικότητα και η αντικοινωνική συμπεριφορά πολλών παιδιών, οφείλεται στην αυστηρότητα των γονέων τους.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Pennsylvania και το Michigan University ανέλυσαν 227 ζευγάρια διδύμων παιδιών προκειμένου να εξετάσουν τις διαφορές τους ανάλογα με τον τρόπο που τα μεγάλωναν οι γονείς τους. Για την έρευνα συγκρίθηκαν από ειδικούς Ψυχιάτρους οι εμπειρίες των παιδιών ώστε να συνεκτιμηθούν στον τρόπο όπου αυτά μεγάλωναν. Στη συνέχεια, οι γονείς των παιδιών κλήθηκαν να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο 50 ερωτήσεων σχετικά με το πώς είναι το περιβάλλον του σπιτιού στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Από τις απαντήσεις των γονέων, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα αν το κάθε ένα σπίτι από αυτά ήταν ψυχρό ή θερμό, και ποια ήταν η συμπεριφορά των γονέων απέναντι στα παιδιά τους. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν αναφέρει ότι τα δίδυμα παιδάκια που μεγάλωναν σε περιβάλλον αυστηρότητας, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αντικοινωνική συμπεριφορά και να εκδηλώσουν επιθετικότητα στο μέλλον σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πόσο πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος που οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Όχι στην υπερβολική αυστηρότητα, λοιπόν, και με την υπογραφή της επιστήμης…

Originally posted 2018-11-04 16:44:12.