Η επίσημη ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τον ξυλοδαρμό που πρέπει κάθε γονιός να διαβάσει
ΠΑΙΔΙ

Η επίσημη ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τον ξυλοδαρμό που πρέπει κάθε γονιός να διαβάσει

April 17, 2023

author:

Parenting.gr

Η επίσημη ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τον ξυλοδαρμό που πρέπει κάθε γονιός να διαβάσει

Δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι οι φωνές και ο ξυλοδαρμός δεν αποτελούν εργαλεία και τρόπους διαπαιδαγώγησης. Ο ξυλοδαρμός δεν φτιάχνει σωστά παιδιά. Δημιουργεί παιδικά τραύματα χωρίς επούλωση. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον παιδικό ξυλοδαρμό και πρέπει κάθε γονιός να την διαβάσει.

«Οι αποκρουστικές στρατηγικές πειθαρχίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των μορφών σωματικής τιμωρίας και των φωνών προς τα παιδιά ή τους εξευτελισμούς των παιδιών είναι ελάχιστα αποτελεσματικές βραχυπρόθεσμα. Με νέα στοιχεία, οι ερευνητές συνδέουν τη σωματική τιμωρία με αυξανόμενο κίνδυνο αρνητικής συμπεριφοράς, γνωστικών, ψυχοκοινωνικών και συναισθηματικών επιπτώσεων για τα παιδιά.»

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2016, μόνο το 6% από 787 παιδιάτρους στις ΗΠΑ βρήκαν θετικά αποτελέσματα από τον ξυλοδαρμό και μόνο το 2,5% από αυτούς τους γιατρούς περιμένουν θετικά αποτελέσματα από τον ξυλοδαρμό. Οι παιδίατροι ανά τον κόσμο ξοδεύουν χρόνια ερευνών για να αποδείξουν –και το πετυχαίνουν- ότι ο ξυλοδαρμός έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή ενός παιδιού.

Μια μελέτη με τίτλο “The Fragile Families and Child Wellbeing” ανέλυσε 5.000 παιδιά ενός έτους, 3, 5 και 9 ετών από 20 πόλεις των ΗΠΑ μεταξύ του 1998 και 2000 για να διαπιστώσει ότι τα παιδιά που δέρνονταν από τους γονείς τους για περισσότερο από 2 φορές τον μήνα στην ηλικία των τριών, ήταν πιο επιθετικά στην ηλικία των 5.
Επιπλέον, μια επόμενη μελέτη ανέφερε ότι τα παιδιά που δέρνονταν στην ηλικία των 5 ετών, είχαν αναπτύξει χειρότερη συμπεριφορά ως την ηλικία των 9 ετών. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει αποδεδειγμένο θετικό αποτέλεσμα από τον ξυλοδαρμό των παιδιών ως μέσο πειθαρχίας.

Ακόμη, συμπεράσματα άλλων ερευνών αναφέρουν επιγραμματικά ότι:

-Τα παιδιά που δέρνονταν από την ηλικία των 18 μηνών έχουν σαφέστατα μεγαλύτερο κίνδυνο σωματικού τραυματισμού.
-Η συχνή σωματική τιμωρία μπορεί να προκαλέσει πιο επιθετική συμπεριφορά ειδικά σε παιδιά προσχολικής και μετά ηλικίας και φυσικά κακές σχέσεις γονέα-παιδιού.
-Ο ξυλοδαρμός κάνει τα παιδιά εριστικά και επιθετικά χωρίς κατανόηση και ενσυναίσθηση.
-Είναι πιο πιθανό για παιδιά που υφίστανται ξυλοδαρμό να υποφέρουν στο μέλλον από πνευματικές και ψυχολογικές διαταραχές.

Originally posted 2018-11-09 14:24:12.