Η αυτοκτονία της εγκύου στον Άγιο Δημήτριο προκαλεί σοκ. Και μετά;
Επικαιρότητα

Η αυτοκτονία της εγκύου στον Άγιο Δημήτριο προκαλεί σοκ. Και μετά;

March 13, 2023

author:

Parenting.gr

Η αυτοκτονία της εγκύου στον Άγιο Δημήτριο προκαλεί σοκ. Και μετά;

Χθες (22/10) μια 37χρονη έγκυος γυναίκα αυτοκτόνησε στον Άγιο Δημήτριο. Η γυναίκα βρισκόταν στο 2ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της και ήταν ήδη μητέρα ενός παιδιού 3 ετών. Η είδηση σοκάρει αφού η 37χρονη έγκυος αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε και μάλιστα μπροστά στα μάτια του συζύγου της που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 37χρονη έγκυος, υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας δεν είναι ακόμη γνωστά ενώ οι Αρχές διενεργούν έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το γεγονός όμως ότι η 37χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα πρέπει να μας προβληματίσει. Ναι, το σοκ είναι σίγουρα μεγάλο. Λέγεται πως τα ψυχολογικά προβλήματα αυτής της γυναίκας έγιναν ακόμα χειρότερα στην δεύτερη εγκυμοσύνη της και γι’ αυτό υπήρξε αυτή η τραγική κατάληξη.

Και μετά τι; Πόσες γυναίκες για διάφορους λόγους δεν βιώνουν τα συμπτώματα κατάθλιψης και άλλων ψυχολογικών προβλημάτων και διαταραχών μετά τον τοκετό τους ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Πόσες πόρτες δεν μένουν κλειστές προσπαθώντας να διαχειριστούν το «πρόβλημα»; Σε μια εποχή που η βοήθεια υπάρχει είναι ακόμα πιο λυπηρό να συμβαίνουν αυτά. Ένα παιδί 3 ετών μένει χωρίς μητέρα, ένας σύζυγος θα ζήσει με το σοκ του, δυο ζωές χάθηκαν.

Να μιλάμε. Όταν υποψιαζόμαστε ότι κάτι δεν είναι εντάξει με εμάς, με τη φίλη μας, με μια γειτόνισσα, με την συνάδελφο ας μιλάμε. Όχι με αδιακρισία και θράσος αλλά με γλυκό τρόπο και με ενδιαφέρον. Η μαία ή ακόμα και ο γιατρός που παρακολουθούν μια έγκυο γυναίκα, δεν θα αδιαφορήσουν αν τους ζητηθεί βοήθεια. Θα κατευθύνουν την έγκυο ή τη γυναίκα που έχει γεννήσει και την οικογένειά της σε ειδικούς που μπορούν να διαγνώσουν τα συμπτώματα και να λύσουν τα προβλήματα. Είναι κρίμα να καταστρέφονται οικογένειες και να χάνονται ζωές και να μιλάμε μόνο για το σοκ και όχι για το τι μπορούμε να κάνουμε.

Originally posted 2018-10-23 13:48:28.