Γιατί το αβοκάντο είναι πολύτιμο για τα βρέφη
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιατί το αβοκάντο είναι πολύτιμο για τα βρέφη

September 23, 2022

author:

Parenting.gr

Γιατί το αβοκάντο είναι πολύτιμο για τα βρέφη

Το αβοκάντο είναι μια από τις πολυτιμότερες τροφές για τα βρέφη. Οι παιδίατροι συνιστούν να περιλαμβάνεται το αβοκάντο στη βρεφική διατροφή από τον 6ο μήνα και μετά. Αρκετοί συνιστούν και νωρίτερα αυτή την πολύτιμη τροφή. Το αβοκάντο είναι ασύγκριτης αξίας σε σχέση με άλλα φρούτα ή λαχανικά. Πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Όλα απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του βρέφους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αβοκάντο είναι μια καλή πηγή λιπαρών Ωμέγα 3.

Ποια αβοκάντο επιλέγουμε από τους πάγκους της μαναβικής

Από τους πάγκους της μαναβικής επιλέγουμε τα αβοκάντο που δεν είναι χτυπημένα και δεν έχουν πολλά και μεγάλα μαύρα στίγματα. Ακόμη, αποφεύγουμε να πάρουμε τα πολύ μαλακά και άρα ώριμα αβοκάντο αφού αυτά θα πρέπει άμεσα να καταναλωθούν. Προτιμήστε τα πιο σκληρά, τα οποία σε 2 μέρες εκτός ψυγείου θα μπορούν να καταναλωθούν.
Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το μισό αβοκάντο, τότε τυλίξτε σε μεμβράνη το άλλο μισό και διατηρείστε το στο ψυγείο το πολύ για 48 ώρες. Θα δείτε ότι σχεδόν αμέσως θα αρχίσει να μαυρίζει και μετά τις 48 ώρες δεν θα είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Πώς να δώσετε αβοκάντο σε βρέφος 6 μηνών

Το αβοκάντο μπορεί να μπει σε φρουτόκρεμες ή άλλες κρέμες με λαχανικά. Συνδυάζεται υπέροχα με καρότο και αρακά αλλά και με άλλα λαχανικά που σταδιακά και με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου θα αρχίσετε να δίνετε στο παιδί σας. Μπορείτε όμως να φτιάξετε μια καταπράσινη κρέμα, αποκλειστικά από αβοκάντο για το μωρό σας. Πάρτε τη σάρκα από μισό αβοκάντο και περάστε την από το μπλέντερ, προσθέτοντας νερό ή ακόμη και γάλα από αυτό που δίνετε στο μωρό σας. Δημιουργήστε μια βελούδινη και γευστική κρέμα και το μωράκι σας θα κατατάξει το αβοκάντο πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του. Αν πάλι το μωρό σας έχει αρχίσει να δοκιμάζει στερεά τροφή, τότε μπορείτε να του δώσετε κομματάκια από αβοκάντο, αρκεί να είναι αρκετά ώριμα, μαλακά και σε πολύ μικρό μέγεθος.

Originally posted 2018-07-15 19:23:50.