Γερμανοί ναυαγοσώστες προειδοποιούν: «Αφήστε τα κινητά όταν τα παιδιά παίζουν στο νερό»
Επικαιρότητα

Γερμανοί ναυαγοσώστες προειδοποιούν: «Αφήστε τα κινητά όταν τα παιδιά παίζουν στο νερό»

August 15, 2018

author:

Parenting.gr

Γερμανοί ναυαγοσώστες προειδοποιούν: «Αφήστε τα κινητά όταν τα παιδιά παίζουν στο νερό»

Μια σοβαρή προειδοποίηση έγινε από Γερμανούς ναυαγοσώστες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος των Γερμανών Ναυαγοσωστών είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο με 40.000 εθελοντές. Οι Γερμανοί ναυαγοσώστες, λοιπόν, προειδοποιούν τους γονείς να σταματήσουν να ασχολούνται με το κινητό τους τηλέφωνο την ώρα που τα παιδιά τους παίζουν στο νερό αφού εκεί αποδίδουν την αύξηση των πνιγμών παιδιών που σημειώθηκαν αυτό το Καλοκαίρι. Αυτή τη χρονιά έχουν πνιγεί στη Γερμανία περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου των Γερμανών Ναυαγοσωστών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τόσο λίγοι γονείς και παππούδες ακολουθούν τη συμβουλή: όταν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας είναι μέσα στο νερό, αφήστε τα κινητά σας στην άκρη».

Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας επιτηρητών κολυμβητηρίων σημείωσε ότι καθημερινά αντιμετωπίζουν ανθρώπους οι οποίοι μεταχειρίζονται τις πισίνες σαν παιδότοπους όπου δεν προσέχουν καθόλου τα παιδιά τους. «Στο παρελθόν, γονείς και παππούδες περνούσαν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους στην πισίνα. Είναι λυπηρό να βλέπεις γονείς να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, οι σχετικές οργανώσεις επιρρίπτουν ευθύνες και στο εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας. Όπως εξηγούν, το εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει καθιερώσει ως υποχρεωτικό, το μάθημα της κολύμβησης για τους μαθητές από τη μικρή κιόλας ηλικία. Την ίδια ώρα οι περικοπές του προϋπολογισμού έχουν μειώσει δραματικά τα ωράρια λειτουργίας στις πισίνες και τα κολυμβητήρια.

Στον δραματικό απολογισμό των πνιγμών στη Γερμανία, συμπεριλαμβάνονται και 20 παιδιά κάτω των 15 ετών αλλά και νέοι άνθρωποι 16 έως 25 ετών. Οι πνιγμοί στη Γερμανία αποτελούσαν την πρώτη είδηση στα ΜΜΕ της χώρας μόλις πριν από μία εβδομάδα.