Εύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και κορινθιακή σταφίδα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και κορινθιακή σταφίδα

May 19, 2020

author:

Parenting.gr

Εύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και κορινθιακή σταφίδα

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα από τα πιο εύκολα, γρήγορα και υγιεινά γλυκά που μπορείτε να απολαμβάνετε την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Με τον χαλβά από σιμιγδάλι, μπορείτε να παίξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να τον εμπλουτίσετε, αν είστε εντάξει με τη βασική συνταγή του. Ακόμη, μπορείτε να τον κάνετε όσο γλυκό θέλετε και φυσικά όσο σπυρωτό τον προτιμάτε. Αν για περάδειγμα τον θέλετε πολύ σπυρωτό, τότε θα χρησιμοποιήσετε μόνο χονδρό σιμιγδάλι. Αν τον θέλετε ήπιο, τότε μόνο ψιλό σιμιγδάλι και αν είστε αναποφάσιστοι ή κάπου στη μέση, θα βάλετε μισό χονδρό και μισό ψιλό. Ακόμη, αν τον θέλετε πιο «λασπωμένο», μπορείτε να βάλετε σιμιγδάλι και αλεύρι μαζί, αρκεί να έχετε υπόψη ότι θα σας βγει πιο βαρύς.

Υλικά για μια φόρμα των 26 εκατοστών

1 φλιτζάνι λάδι (αν δεν θέλετε έντονη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σπορέλαιο αντί για ελαιόλαδο. Εμείς προτιμούμε το ελαιόλαδο)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. κορινθιακή σταφίδα μαύρη
100 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
την φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας

Βάζετε πρώτα σε κατσαρολάκι, όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνετε να βράσει καλά.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σοτάρετε σε αυτό το σιμιγδάλι όσο σας αρέσει, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Κάποιοι το θέλουν σκούρο και άλλοι πιο χρυσαφί και ξανθό. Δεν είναι ζήτημα της εικόνας του. Το σοτάρισμα επηρεάζει και τη γεύση του. Πιο βαριά η γεύση όσο το αφήνετε στη φωτιά. Παράλληλα, προσθέστε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες ώστε να καβουρντιστούν μαζί και αυτά. Στη συνέχεια, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφού αφαιρέσετε από το σιρόπι το ξύλο κανέλας και τις φλούδες του πορτοκαλιού, προσθέτετε το σιρόπι με προσοχή και ανοιχτό αποροφητήρα. Μεγάλη προσοχή γιατί θα βγάλει ατμούς που ζεματάνε. Ανακατεύετε συνεχώς και τοποθετείτε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά σε πολύ χαμηλή ένταση. Όταν δέσει ο χαλβάς, το βάζετε σε φόρμα. Ξεφορμάρετε όταν κρυώσει καλά και σερβίρετε με έξτρα κανέλα.

Πηγή: Arkoudos.gr

Originally posted 2018-03-02 08:44:49.