Εβδομαδιαίες καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Εβδομαδιαίες καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά

September 30, 2022

author:

Parenting.gr

Εβδομαδιαίες καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά

Το Καλοκαίρι είναι η εποχή που βρίσκει τα παιδιά έξω να παίζουν και να τρέχουν και να απολαμβάνουν τη θάλασσα και την εξοχή. Αυτό από μόνο του μπορεί να γεμίσει τη μέρα ενός παιδιού, ωστόσο δεν είναι και παράλογη η ανησυχία των γονιών που θέλουν το παιδί τους να ασχολείται και με άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. Υπάρχουν τέτοιες δραστηριότητες που να μπορούν χωρίς ψυχαναγκασμούς να κρατήσουν ένα παιδί απασχολημένο στις καλοκαιρινές διακοπές; Ας δούμε εβδομαδιαίες καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά. Γιατί εβδομαδιαίες; Για να τις αλλάζουν πριν προλάβουν να βαρεθούν.

-Η ανάγνωση ενός παιδικού βιβλίου

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών υπάρχουν παιδικά βιβλία που μπορούν να τα ενθουσιάσουν. Εικονογραφημένα και με πραγματικά ποιοτικό περιεχόμενο. Η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να αποτελέσει εβδομαδιαία δραστηριότητα για ένα παιδί. Ο στόχος θα είναι η ανάγνωση να ολοκληρωθεί μέσα σε αυτήν τη μία εβδομάδα και φυσικά αν χρειαστεί τη βοήθειά σας, δεν θα την αρνηθείτε. Στο τέλος, αν έχει περισσέψει κάποια μέρα και το παιδί είναι σε ηλικία που μπορεί να γράψει, μπορείτε να το πείσετε να γράψει τις σκέψεις και τις εντυπώσεις του για το βιβλίο που διάβασε.

-Μια θεματική συλλογή

Ένα φυτολόγιο με φυτά που θα βρείτε στην εξοχή, είναι μια ωραία συλλογή που το παιδί σας θα κρατήσει για πάντα και θα έχει αναμνήσεις από αυτήν. Το ίδιο και τα πιο παράξενα βότσαλα που θα μαζέψετε από την παραλία ή τα πιο όμορφα κοχύλια που θα βρείτε στη θάλασσα. Συλλογές που θα δείχνει το παιδί σας στα άλλα παιδιά ή στους δασκάλους του με υπερηφάνεια.

-Σημειώνουμε τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθούμε

Αν βρεθείτε σε έναν προορισμό που δεν έχετε επισκεφθεί ξανά, είναι μια καλή ευκαιρία να βάλετε τα παιδιά να καταγράψουν τα σημεία ενδιαφέροντος και τα αξιοθέατα της περιοχής. Βάλτε τα να προγραμματίσουν τις επισκέψεις σας σε αυτά αλλά και να συλλέξουν πληροφορίες για αυτά τα αξιοθέατα και αυτά τα σημεία. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν πράγματα και απασχολούνται δημιουργικά.

-Η «εισαγωγή» σε μια επιπλέον γνώση

Διάφοροι τύποι χειροτεχνίας, ο πολλαπλασιασμός ή λίγες λέξεις μιας ξένης γλώσσας μπορούν να είναι το ορεκτικό που θα κάνει το παιδί να θέλει να περάσει στο κυρίως πιάτο. Δοκιμάστε να το απασχολήσετε για μια εβδομάδα πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα και αν δείτε ότι του αρέσει, αφήστε του την πρωτοβουλία να ζητήσει περισσότερο.

Originally posted 2018-07-28 18:07:40.