Παιδική παχυσαρκία: το 39% των 11χρονων στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα
Επικαιρότητα

Παιδική παχυσαρκία: το 39% των 11χρονων στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα

September 20, 2022

author:

Parenting.gr

Παιδική παχυσαρκία: το 39% των 11χρονων στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα

Το Joint Research Center της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησε έκθεση για την παιδική παχυσαρκία. Σύμφωνα με τα ευρήματά της το 39% των παιδιών ηλικίας 11 ετών στη χώρα μας είναι παχύσαρκα. Η Ελλάδα μοιράζεται τη θλιβερή πρωτιά με τη Μάλτα. Το ποσοστό των παιδιών που είναι παχύσαρκα και στις 2 χώρες ξεπερνά το 35%.

Ακολουθούν, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Πολωνία, η Ιταλία και η Ισπανία με ποσοστό 31%-35%. Αμέσως μετά έρχονται η Μεγάλη Βρετανία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Εσθονία και η Λετονία με ποσοστό 25%. Λιγότερα παχύσαρκα παιδιά έχουν η Ιρλανδία, η Δανία και η Ολλανδία με τα ποσοστά τους να κυμαίνονται από 13%-15%.

Η παιδική παχυσαρκία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη όπως τονίζει συχνά η επιστημονική κοινότητα. Η χώρα μας ποτέ δεν έχασε την πρωτιά μεταξύ των χωρών στις έρευνες για τα ποσοστά της παχυσαρκίας. Ναι, τα Ελληνόπουλα είναι υπέρβαρα και μάλιστα σε μια χώρα που η αφθονία των αγαθών που προσφέρονται για καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι ασυναγώνιστη.

Τα παιδιά με παχυσαρκία είναι δυνατόν να εμφανίσουν αρτηριακή υπέρταση, πρόωρη αθηροσκλήρυνση, τιμές χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων εκτός των φυσιολογικών τιμών, σακχαρώση διαβήτη τύπου 2, μεταβολικό σύνδρομο και άλλα.

Originally posted 2018-07-10 06:09:25.