Έρευνα: Τα ζωηρά παιδιά οι αυριανοί αριστεροί;
Uncategorized

Έρευνα: Τα ζωηρά παιδιά οι αυριανοί αριστεροί;

March 24, 2018

author:

Parenting.gr

Έρευνα: Τα ζωηρά παιδιά οι αυριανοί αριστεροί;

Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα Psychological Science, τα παιδιά που είναι περισσότερο ζωηρά είναι πιο πιθανό να εξελιχθούν στους αριστερούς του μέλλοντος, να ασπαστούν πολιτικά την αριστερή ιδεολογία δηλαδή. «Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά που σημείωσαν υψηλότερα επίπεδα συμπεριφορικών προβλημάτων ήταν πιο πιθανό να αποκτήσουν έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα ως ενήλικες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας Gary J.Lewis.

Οι ερευνητές εξέτασαν 16.000 συμμετέχοντες για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι είναι υπαρκτός ο συσχετισμός ανάμεσα στα προβλήματα συμπεριφοράς στην παιδική ηλικία με την πολιτική δυσαρέσκεια. Κοινώς, τα ζωηρά παιδιά είναι ίσως πιο ανατρεπτικά κατά την ενηλικίωσή τους και αυτό ίσως τα κάνει πολιτικά να στραφούν στην Αριστερά.

Η έρευνα συμπεριέλαβε και τα στοιχεία των γονέων σχετικά με την κοινωνική τους τάξη αλλά και την νοημοσύνη των παιδιών, το μορφωτικό επίπεδο και την οικονομική κατάσταση κατά την ενηλικίωση. Όπως διαπιστώθηκε, τα προβλήματα της παιδικής συμπεριφοράς είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οικονομική και πολιτική δυσαρέσκεια στην ενηλικίωση.