Έρευνα: σεξ Άνοιξη και ξημερώματα για να αποκτήσετε παιδί
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Έρευνα: σεξ Άνοιξη και ξημερώματα για να αποκτήσετε παιδί

September 22, 2022

author:

Parenting.gr

Έρευνα: σεξ Άνοιξη και ξημερώματα για να αποκτήσετε παιδί

Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία έρχεται να μας πει ποιες ώρες της μέρας και ποια εποχή είναι στα καλύτερά τους τα σπερματοζωάρια προκειμένου να γονιμοποιήσουν τα ωάρια. Το συμπέρασμα της έρευνας αναφέρει ότι αν θέλετε να αποκτήσετε παιδί τότε η Άνοιξη είναι η εποχή σας και μάλιστα καλό είναι να προτιμήσετε ώρες όσο πιο νωρίς το πρωί γίνεται, δηλαδή πριν τις 7:30.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία, ανέλυσαν δείγματα σπερματοζωαρίων από 7.068 άνδρες, ηλικίας 25 έως 40 ετών που βρίσκονται στη φάση θεραπείας γονιμότητας. Το κάθε ένα δείγμα εξετάστηκε για την πυκνότητά του, τον συνολικό αριθμό των σπερματοζωαρίων και τη μορφολογία τους. Όπως διαπιστώθηκε κατά την εξέταση, τα σπερματοζωάρια είναι στην υγιέστερη φάση τους, την Άνοιξη. Ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι πιο γόνιμοι μήνες για ένα ζευγάρι, σύμφωνα με την νέα αυτή έρευνα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Chronobiology International και η επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων υποστήριξε ότι τα σπερματοζωάρια ήταν σε καλύτερη κατάσταση όταν τα συνέλεγαν πολύ νωρίς το πρωί. Μάλιστα, επεσήμανε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η απόδοση των σπερματοζωαρίων δεν είναι στα καλύτερά της σε σχέση με τις άλλες εποχές του έτους.

Η έρευνα αυτή έρχεται να μας δώσει ένα ακόμα στοιχείο σχετικά με την ανδρική γονιμότητα. Η διατροφή, η φυσική κατάσταση καθώς και το αν ο άνδρας έχει απαλλαγεί από συνήθειες κακές όπως είναι το αλκοόλ ή το κάπνισμα επηρεάζουν σημαντικά την ανδρική γονιμότητα. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις φαρμακευτικές αγωγές και το πώς αυτές επηρεάζουν το σπέρμα ή άλλες καταστάσεις που αφορούν την υγεία του άνδρα.

Originally posted 2018-07-15 13:46:13.