Έρευνα: Σε ποια ηλικία εγκαταλείπουν τα παιδιά τον Αϊ Βασίλη;
Επικαιρότητα

Έρευνα: Σε ποια ηλικία εγκαταλείπουν τα παιδιά τον Αϊ Βασίλη;

December 16, 2018

author:

Parenting.gr

Έρευνα: Σε ποια ηλικία εγκαταλείπουν τα παιδιά τον Αϊ Βασίλη;

Μια μελέτη με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Κρις Μπόιλ από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Έξετερ, αποκαλύπτει ότι τα παιδιά «εγκαταλείπουν» τον Αϊ Βασίλη στην ηλικία των 8 ετών. Αυτή είναι η ηλικία όπου τα παιδιά σταματούν να πιστεύουν ότι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει….

Η μελέτη ακόμη αποκαλύπτει ότι ένας στους τρεις ενήλικες –δηλαδή το 34% των ενηλίκων-εύχονται να μπορούσαν να πιστεύουν ακόμη στον αγαπημένο Άγιο των παιδικών μας χρόνων. Το 15% των ενηλίκων όπως αναφέρει η έρευνα, ένιωσαν προδομένοι από τους γονείς τους όταν ανακάλυψαν ότι τα δώρα είναι από εκείνους και όχι από τον στρουμπουλό Άγιο με την κόκκινη φορεσιά και τα πλούσια γένια. Μάλιστα το 10% αυτών των παιδιών εξοργίστηκαν άσχημα με τους γονείς του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δύο στα τρία παιδιά –δηλαδή το 65%- προσποιούνται ότι εξακολουθούν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη ακόμα κι όταν ξέρουν την αλήθεια. Η πίστη στον Άγιο Βασίλη σύμφωνα με το 34% των γονιών είχε βελτιώσει τη συμπεριφορά τους ως παιδιά ενώ για το 47% αυτών κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Το 30% των γονιών αναφέρουν ότι κλονίστηκε η εμπιστοσύνη τους στους γονείς τους όταν έμαθαν την αλήθεια ενώ το 56% δεν είχε πρόβλημα με αυτό.

Το 72% των γονέων πάντως χαίρονται να λένε ιστορίες για τον Άγιο Βασίλη στα παιδιά τους ενώ οι υπόλοιποι αποφεύγουν να το κάνουν για να μην καλλιεργούν στα παιδιά τους μύθους.