Έρευνα: Όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο οι έφηβοι
Επικαιρότητα

Έρευνα: Όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο οι έφηβοι

September 28, 2022

author:

Parenting.gr

Έρευνα: Όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο οι έφηβοι

Μια νέα βρετανική έρευνα έρχεται να δείξει τη στροφή στις προτιμήσεις των εφήβων. Οι σημερινοί έφηβοι ηλικίας 16-18 ετών δεν προτιμούν το αλκοόλ και το σεξ αλλά τη συναναστροφή με τους γονείς τους (!) και το Διαδίκτυο. Οι έφηβοι σήμερα καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ και επικεντρώνονται πιο πολύ σε θέμα που αφορούν τις σπουδές τους και τη σταδιοδρομία τους, σε σχέση με τους έφηβους του παρελθόντος. Μάλιστα, όπως διαπιστώνει η βρετανική συμβουλευτική υπηρεσία εγκυμοσύνης (BPAS) πιθανόν αυτή η αλλαγή στις προτιμήσεις των εφήβων, να είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι χαμηλότερα τα ποσοστά της εφηβικής εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα δύο τρίτα των εφήβων που ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι δεν είχαν ποτέ κάποια σεξουαλική επαφή και το ένα τέταρτο αυτών, δήλωσε ότι δεν έχει καταναλώσει ποτέ στο παρελθόν αλκοόλ. Οι ειδικοί αποδίδουν το γεγονός, στην προτίμηση των εφήβων να συναναστρέφονται τους γονείς τους αλλά και να περνούν τον χρόνο τους στο Διαδίκτυο. Το 70% των παιδιών που ρωτήθηκαν, είπα ότι επικοινωνούν με τις παρέες τους διαδικτυακά, 4 και πλέον φορές την εβδομάδα. Το 24% των παιδιών είπα ότι συναντιούνται συχνά με φιλικά πρόσωπα. Η εκτίμηση των ερευνητών αναφέρει ότι όσο περισσότερο συναναστρέφονται οι έφηβοι με τους φίλους τους και παιδιά της ηλικίας τους, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουν σεξουαλική ζωή.

Θέλετε να μάθετε πώς βλέπουν την οικογένεια οι έφηβοι; Το 33% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο χρόνος με την οικογένεια είναι εξαιρετικά σημαντικός. Θέλετε να μάθετε και το πιο ελπιδοφόρο που αφορά τη νεολαία; Το 86% των εφήβων είπε πως η ακαδημαϊκή επιτυχία και η επαγγελματική κατάρτιση είναι είναι προτεραιότητα για εκείνους.

Η επικεφαλής ερευνών της βρετανικής συμβουλευτικής υπηρεσίας εγκυμοσύνης, Κάθριν Ο’ Μπράιαν, δήλωσε: «Η έρευνά μας αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μια γενιά η οποία επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, συνειδητοποιεί τις οικονομικές προκλήσεις της εποχής, αλλά παραμένει αποφασισμένη να πετύχει και να ανεξαρτητοποιηθεί, και η οποία απολαμβάνει εξίσου να περνά τον χρόνο της με την οικογένεια αλλά και με τους φίλους. Φαίνεται πως οι έφηβοι του σήμερα δίνουν ιδιαίτερη αξία στην ευθύνη και στην ωριμότητα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το σεξ και το αλκοόλ».

Originally posted 2018-07-23 19:35:04.