Έρευνα: Η σχέση του μεγέθους του ανδρικού γεννητικού οργάνου με τη γονιμότητα
Επικαιρότητα

Έρευνα: Η σχέση του μεγέθους του ανδρικού γεννητικού οργάνου με τη γονιμότητα

January 24, 2023

author:

Parenting.gr

Έρευνα: Η σχέση του μεγέθους του ανδρικού γεννητικού οργάνου με τη γονιμότητα

Μια νέα μικρή αμερικανική έρευνα, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Ντένβερ του Κολοράντο, εξετάζει τη σχέση της γονιμότητας με το μέγεθος του ανδρικού γεννητικού οργάνου. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που ασχολείται με το θέμα και η οποία εν ολίγοις υποστηρίζει ότι το μέγεθος του γεννητικού οργάνου ίσως παίζει ρόλο στην ανδρική γονιμότητα.

Όπως υποστηρίζει η έρευνα, οι άνδρες με προβλήματα γονιμότητας έχουν πέος ένα εκατοστό μικρότερο από εκείνο των ανδρών που δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young της Γιούτα, με επικεφαλής τον Όστιν Σλέιντ, ανέλυσαν στοιχεία για 815 άνδρες από τους οποίους οι 219 είχαν ζητήσει βοήθεια για θέματα υπογονιμότητας και οι υπόλοιποι για άλλα θέματα όπως είναι η στυτική δυσλειτουργία ή ο πόνος στους όρχεις.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που δεν αντιμετώπιζαν αναπαραγωγικά προβλήματα είχαν μέσο όρο μήκους πέους 13,4 εκατοστά ενώ οι άνδρες με θέματα υπογονιμότητας είχαν μέσο όρο 12,5 εκατοστά. Ο Όστιν Σλέιντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πιθανώς μια εκδήλωση γενετικών παραγόντων που προδιαθέτουν κάποιον σε υπογονιμότητα. Αυτό δεν σημαίνει πως οι άνδρες με μικρότερο πέος κατ’ ανάγκη πρέπει να ανησυχούν για τη γονιμότητά τους. Το ένα εκατοστό μπορεί να μην αποτελεί καμιά εντυπωσιακή διαφορά, αλλά πάντως έχει σαφώς στατιστική σημασία. Μένει να δούμε αν υπάρχει κάποιο όριο στο μέγεθος του πέους, πέρα από το οποίο μπορούν να προβλεφθούν πιο σοβαρά προβλήματα γονιμότητας»

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μέτρηση δεν μπορεί να υπολογιστεί ως σοβαρός τρόπος υπολογισμού της ανδρικής γονιμότητας. Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Σίνα Λιούις από το Πανεπιστήμιο Κουίνς στο Μπέλφαστ δήλωσε: «Ένα πράγμα που τρομάζει τους άνδρες είναι πως το μέγεθος μετράει. Το να ακούσουν τώρα ότι έχουν μικρότερη πιθανότητα να γίνουν πατέρες δεν είναι καλό μήνυμα. Οι γιατροί δεν θα ήθελαν να κάνουν τέτοιες μετρήσεις στην κλινική, συνεπώς η νέα μελέτη δεν θα είναι πραγματικά κλινικά χρήσιμη. Εξάλλου, η έρευνα δεν μας λέει ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος ενός πέους…»

Originally posted 2018-10-08 14:25:37.