Έρευνα: ένα tip για να αποκτήσετε παιδί
Επικαιρότητα

Έρευνα: ένα tip για να αποκτήσετε παιδί

February 3, 2023

author:

Parenting.gr

Έρευνα: ένα tip για να αποκτήσετε παιδί

Η βρετανική εφημερίδα DailyMail επικαλούμενη μια κινεζική έρευνα λέει ότι πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες απόκτησης παιδιού όταν το ζευγάρι έρχεται σε σεξουαλική επαφή δύο φορές μέσα στην ίδια νύχτα… ή μέρα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το σπέρμα είναι πιο δυνατό και πιο γρήγορο τη δεύτερη φορά που το ζευγάρι κάνει σεξ, με αποτέλεσμα να έχει πιο πολλές πιθανότητες να γονιμοποιήσει το ωάριο σε μία με τρεις ώρες μετά τη δεύτερη εκσπερμάτιση του άνδρα.

Όπως αναφέρουν με σαφήνεια οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Ντα Λι από το νοσοκομείο Σεντζγίνγκ, αυτό κάνει τις γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση να έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες επίτευξης μιας εγκυμοσύνης. Συγκεκριμένα, οι κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το ανδρικό σπέρμα που συλλέχθηκε 3 ώρες μετά από την δεύτερη εκσπερμάτιση, είχε καλύτερη και πιο γρήγορη κίνηση και άρα περισσότερες πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου. Κάτι τέτοιο έρχεται σε κόντρα με όλες εκείνες τις θεωρίες που λένε ότι ο άνδρας χρειάζεται 24 με 36 ώρες για να αναπληρώσει τα σπερματοζωάριά του μετά την πρώτη εκσπερμάτιση.

Για την έρευνα ελήφθησαν δείγματα σπέρματος από 250 άνδρες, 2 ημέρες και μερικές ώρες μετά τη δεύτερη εκσπερμάτισή τους προκειμένου να συγκριθεί η ποσότητα του σπέρματος και η ποιότητά του μεταξύ των δειγμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπογονιμότητα αφορά το 11% των γυναικών και το 9% των ανδρών στις ΗΠΑ ενώ και στη Βρετανία, 1 στα 7 ζευγάρια δυσκολεύεται να αποκτήσει παιδί.

Originally posted 2018-10-11 15:02:01.