Ένας σπουδαίος μπαμπάς: έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με ειδικές ανάγκες
LIFESTYLE ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ένας σπουδαίος μπαμπάς: έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με ειδικές ανάγκες

March 1, 2023

author:

Parenting.gr

Ένας σπουδαίος μπαμπάς: έχει υιοθετήσει 5 παιδιά με ειδικές ανάγκες

Ονομάζεται Μπεν Κάρπεντερ και είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας μπαμπάς καλό παράδειγμα. Πιθανόν να νομίζετε πως είναι ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας. Κι όμως, ο Μπεν είναι μόλις 34 ετών και από τα 21 του υιοθετεί παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία μεγαλώνει με τη βοήθεια της μητέρας του.


Το πρώτο από τα παιδιά που έχει υιοθετήσει είναι ο 11χρονος Τζακ, ένα αγόρι με αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Στη συνέχεια, στη ζωή του σπουδαίου αυτού πατέρα, ήρθε η 7χρονη Ρούμπι που πάσχει από το σύνδρομο Pierre Robin, έχει σκολίωση, προβλήματα όρασης, ενώ και τα χέρια της μπορούν να κάνουν περιορισμένες κινήσεις. Φυσικά, ο Μπεν δεν θα μπορούσε να μην υιοθετήσει και την αδελφή της Λίλη, η οποία έχει προβλήματα ακοής. Λίγο αργότερα υιοθέτησε ένα αγόρι με σύνδρομο Down, τον Μπεν και τέλος στην οικογένεια μπήκε ο 15 μηνών Νόα που εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου έχει κινητικά προβλήματα.

Ο Μπεν Κάρμπεντερ είναι ένας μπαμπάς με μεγαλείο ψυχής τέτοιο που δύσκολα περιμένεις να υπάρχει. Τι λέει ο ίδιος; «Αγαπάω αυτό που κάνω. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι είναι πολύ σκληρή δουλειά, αλλά λατρεύω κάθε στιγμή. Είναι καταπληκτικά παιδιά, καθώς δεν επιτρέπουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να τα κρατήσουν πίσω. Απλά προχωράνε την ζωή τους. Σίγουρα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, καθώς μιλάμε για 5 παιδιά με πολύπλοκες ανάγκες, αλλά αγαπώ κάθε στιγμή που περνάμε μαζί»

Originally posted 2018-10-19 07:25:54.