Ένας πατέρας γράφει ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις σε μια μητέρα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Ένας πατέρας γράφει ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις σε μια μητέρα

June 3, 2023

author:

Parenting.gr

Ένας πατέρας γράφει ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις σε μια μητέρα

Πρόκειται για ένα δώρο χωρίς κανένα χρηματικό κόστος. Ο Seth Lavin είναι πατέρας δύο παιδιών και αρκετά ψαγμένος όπως φαίνεται. Με κείμενό του στην ιστοσελίδα motherly.com αποκαλύπτει ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί ένας πατέρας να κάνει στη σύντροφό του και μητέρα των παιδιών του.

«Πέρσι, οι γιοι μου και εγώ δώσαμε στην σύζυγό μου το ένα πράγμα που κάθε μητέρα πραγματικά θέλει κάθε τόσο: την απουσία μας. Ξυπνήσαμε το πρωί, της δώσαμε ένα φιλί στο μάγουλο και φύγαμε. Δέκα ώρες μετά επιστρέψαμε για να τη βρούμε να τρώει κέικ καρότου μέσα στο μπουρνούζι της, ακούγοντας podcasts. (…) Δεν είμαι ειδικός στα δώρα ή στο parenting αλλά συνιστώ στους μπαμπάδες να πάρουν τα παιδιά και να φύγουν ως δώρο προς τις μαμάδες. Μην με παρεξηγήσετε, αγαπάμε τη σύζυγό μου και μητέρα των παιδιών Kate. Είναι το πιο δυνατό άτομο που γνωρίζω και το πιο προστατευτικό. Μπορεί να δώσει όνομα σε 1 εκατ. Pokemon. Ξέρει ποιες πληγές χρειάζονται Band-aid και ποια χρειάζονται απλώς φιλάκια…»

Ο Seth μοιάζει να αντιλαμβάνεται στο 100% την προσπάθεια που κάνει καθημερινά η σύντροφός του για να μεγαλώσει τα δύο παιδιά τους και αναγνωρίζει ότι πέρα από μαμά είναι και γυναίκα που έχει ανάγκη να μείνει για λίγο μόνη. Να ασχοληθεί με τον εαυτό της, να διαβάσει, να περιποιηθεί τα μαλλιά της, να ακούσει μουσική και να απολαύσει ένα κέικ καρότου χωρίς κανένας να της αποσπά την προσοχή. Σαφώς και μια μόνο μέρα δεν είναι αρκετή για να ξεκουράση μια μητέρα με δύσκολη καθημερινότητα. Σε μια εποχή όμως που και οι δύο γονείς χρειάζεται να προσπαθούν σκληρά σε κάθε επίπεδο για την ανατροφή των παιδιών τους, αυτή η μια μέρα μπορεί να είναι απλώς ένα ωραίο μήνυμα αναγνώρισης για την προσπάθεια που καταβάλει η μητέρα και σύντροφος.

Originally posted 2018-12-13 14:49:11.