Εγκυμοσύνη: Αγάπα το σώμα σου γιατί…
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εγκυμοσύνη: Αγάπα το σώμα σου γιατί…

September 26, 2018

author:

Parenting.gr

Εγκυμοσύνη: Αγάπα το σώμα σου γιατί…

Η έγκυος πρέπει να αγαπά το σώμα της γιατί μέσα σ’ αυτό βρίσκεται ένα άλλο σώμα, μια νέα ζωή, ένα μικρό θαύμα που τελικά είναι το μεγαλύτερο! Η έγκυος πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση, να χαμογελά και να μην νιώθει ανασφάλεια εξαιτίας της εικόνας της. Δεν είναι τυχαίο που οι άλλοι όταν βλέπουν μια έγκυο γυναίκα της λένε ότι λάμπει από ομορφιά. Η έγκυος πράγματι λάμπει από ομορφιά και αυτό καμιά κοιλιά δεν μπορεί να το αλλάξει. Ας δούμε γιατί πρέπει να αγαπάς το σώμα σου διπλά στην περίοδο της εγκυμοσύνης, πέρα από τον αυτονόητο λόγο της απόκτησης ενός παιδιού.

-Εκείνες οι καμπύλες που πάντα ήθελες τώρα είναι γεγονός. Το λίγο πιο γεμάτο και στητό στήθος. Η έγκυος είναι σέξι ακόμα κι αν η ίδια δεν το βλέπει.

-Το δέρμα λάμπει. Αλλάζοντας την διατροφή για λογαριασμό της καλύτερης ανάπτυξης του εμβρύου επωφελείται και η έγκυος. Σε συνδυασμό με τις ορμόνες, το δέρμα λάμπει και τα μαλλιά είναι πιο πλούσια και λαμπερά από ποτέ.

-Απώλεια περιόδου για 9 μήνες ή και παραπάνω. Η ταλαιπωρία με τους πόνους και τα παυσίπονα που δεν πιάνουν πάει περίπατο για 9 και πλέον μήνες. Αν αυτός δεν είναι ικανός λόγος για να αγαπήσεις το σώμα σου, τότε ποιος είναι;

-Καλύτερο sex. Όπως αναφέρουν πολλές γυναίκες το σεξ στην περίοδο της εγκυμοσύνης είναι καλύτερο. Εξηγείται και επιστημονικά. Παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι πιθανόν έχει άγχος για το ενδεχόμενο να βλάψει το έμβρυο, το σεξ στην εγκυμοσύνη επιτρέπεται αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι και μπορεί να είναι απολαυστικό για την έγκυο αφού η ευαίσθητη περιοχή της γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητη λόγω της μεγαλύτερης αιμάτωσης που υφίσταται.

-Κάποιος ή κάποια κόβει βόλτες εκεί μέσα! Ποιος καλύτερος λόγος για να αγαπήσει μια έγκυος γυναίκα το σώμα της από το γεγονός ότι εκεί μέσα αναπτύσσεται ένα πλασματάκι. Όλα αυτά τα καλά συναισθήματα και οι γλυκές σκέψεις κάνουν την έγκυο να ακτινοβολεί και να είναι ομορφότερη από ποτέ!