Εγκυμοσύνη και μανικιούρ: πόσο ασφαλές είναι και tips για να περιποιηθείτε τα νύχια σας με ασφάλεια
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Εγκυμοσύνη και μανικιούρ: πόσο ασφαλές είναι και tips για να περιποιηθείτε τα νύχια σας με ασφάλεια

June 9, 2021

author:

Parenting.gr

Εγκυμοσύνη και μανικιούρ: πόσο ασφαλές είναι και tips για να περιποιηθείτε τα νύχια σας με ασφάλεια

Η εγκυμοσύνη πάει πακέτο με πολλά άγχη και ανασφάλειες των γυναικών. Το φαγητό, η άσκηση, το sex αλλά ακόμα και συνήθειες που είχαν οι γυναίκες πριν την εγκυμοσύνη τους και οι οποίες τις έκαναν να νιώθουν πιο όμορφες. Η βαφή των μαλλιών, το μακιγιάζ και φυσικά η περιποίηση των νυχιών. Το μανικιούρ και το πεντικιούρ. Για κάποιες γυναίκες, τα τελευταία αποτελούν εβδομαδιαία συνήθεια, ενώ άλλες συνήθιζαν να φτιάχνουν τα νύχια τους σε ειδικές περιστάσεις που απαιτούσαν μια πιο προσεγμένη εμφάνιση. Η αλήθεια είναι πως όλες αυτές οι καλλωπιστικές διαδικασίες λειτουργούν άκρως αγχολυτικά για τη γυναίκα την ίδια ώρα που δίνουν μια ώθηση στην αυτοπεποίθησή της. Τι γίνεται όμως κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης; Πρέπει η έγκυος γυναίκα να αποφεύγει να περιποιηθεί τα νύχια της;

Καλό είναι η έγκυος γυναίκα να αποφεύγει την πολύ συχνή χρήση των βερνικιών αφού μπορεί η απορρόφησή τους από τα νύχια να μην αποδεικνύεται βλαβερή για τον οργανισμό, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τις αναθυμιάσεις τους και τι εισπνέει εκείνη τη στιγμή η έγκυος. Το να βάψει τα νύχια της μια έγκυος γυναίκα μια φορά στο τόσο δεν είναι πρόβλημα. Όχι όμως και κάθε εβδομάδα. Στην περιποίηση των νυχιών λέμε «Ναι»… Τα νύχια δεν πρέπει να έχουν παρανυχίδες, πετσάκια και πρέπει για λόγους αισθητικής να είναι περιποιημένα. Και φυσικά οι λόγοι δεν είναι μόνο αισθητικής αλλά και υγείας. Το μανικιούρ είναι απαραίτητο ώστε να μην έχουμε παρανυχίδες και κοψίματα από τα οποία θα μπορούσαν ίσως να περάσουν μικρόβια. Και το πεντικιούρ είναι επίσης απαραίτητο ώστε τα άκρα μας να είναι υγιή και τα νύχια να μην έχουν μύκητες.

Tips για ασφαλές μανικιούρ και πεντικιούρ

απολύμανση των εργαλείων που χρησιμοποιούνται στο μανικιούρ και στο πεντικιούρ είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Είτε το κάνετε μόνη σας στο σπίτι είτε σε κάποιο nail salon. Αν το κάνετε μόνη σας, βεβαιωθείτε μετά από κάθε χρήση, ότι απολυμάνατε καλά τα εργαλεία που χρησιμοποιήσατε και ότι τα περάσατε με οινόπνευμα πριν την αποθήκευσή τους. Στο nail salon θα πρέπει να είστε ακόμα πιο αυστηρή με την απολύμανσή τους δεδομένου ότι τα χρησιμοποιούν σε δεκάδες πελάτισσες. Ρωτήστε με ποιες μεθόδους τα απολυμαίνουν και μην πάρετε το ρίσκο αν η απάντηση δεν σας καλύψει.

-Το μανικιούρ χωρίς χημικά είναι η καλύτερη λύση για την έγκυο γυναίκα. Ζητήστε να σας αφαιρέσουν με προσοχή τα πετσάκια, να λιμάρουν τα νύχια σας, να λειάνουν την επιφάνειά τους αν πρέπει αλλά δεν είναι απαραίτητο και να τα βάψετε. Τα καθαρά, καλοσχηματισμένα νύχια είναι τόσο σικ και πάντα όμορφα. Δεν μπορεί να μην έχετε δεν ότι ακόμα και η Kate Middleton άβαφα νύχια έχει πλην όμως άριστα περιποιημένα.

-Αν πάλι πρέπει να παραστείτε σε κάποιο event που σας θέλει στη τρίχα, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε ειδικά βερνίκια για εγκύους χωρίς χημικά. Το nail salon μπορεί να μην διαθέτει τέτοια, γι’ αυτό καλό είναι να πάρετε μαζί το δικό σας.

-Τέλος, η μανικιουρίστα σας πρέπει να φοράει γάντια και για την δική σας προστασία αλλά και για την δική της…

Originally posted 2018-03-21 19:20:34.