Δραστηριότητες για παιδιά τις καλοκαιρινές βροχερές μέρες
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Δραστηριότητες για παιδιά τις καλοκαιρινές βροχερές μέρες

September 6, 2022

author:

Parenting.gr

Δραστηριότητες για παιδιά τις καλοκαιρινές βροχερές μέρες

Πλησιάζει το τέλος Ιουνίου αλλά ο καιρός δεν μας κάνει τη χάρη. Ως την προσεχή Τρίτη (26/6) αναμένεται να είναι άστατος σε όλη τη χώρα. Δυνατές καταιγίδες που απαγορεύουν τις καλοκαιρινές δραστηριότητες έξω από το σπίτι. Τα σχολεία κλειστά και τα παιδιά στο σπίτι! Πώς τα κρατάμε απασχολημένα τις μέρες που ο καιρός δεν είναι στα κέφια του; Ας δούμε δραστηριότητες για παιδιά τις καλοκαιρινές βροχερές μέρες.

-Ας δούμε μια ταινία…

Με δεδομένο ότι η βροχή δεν κρατά όλη τη μέρα αλλά κάποιες ώρες, μπορείτε να περάσετε τις ώρες αυτές στον καναπέ βλέποντας μια οικογενειακή ταινία. Φτιάξτε τους ποπ κορν και δείτε κάτι που περνά ωραία μηνύματα. Οι παιδικές – οικογενειακές ταινίες τελευταία είναι όλο και καλύτερες, όλο και πιο εύστοχες. Η βροχή, λοιπόν, είναι μια καλή αφορμή!

-Τα επιτραπέζια παιχνίδια πάντα!

Προτρέψτε τα παιδιά σας να καλέσουν τους φίλους τους στο σπίτι για να παίξουν κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι. Ετοιμάστε τους εύκολα σνακς και αφήστε τα να ξεχαστούν μέχρι να σταματήσει η βροχή και να βγουν έξω σαν τα σαλιγκαράκια… Μην νομίζετε ότι τα ίδια δεν έχουν απίστευτο εκνευρισμό με αυτό!

-Ευτυχώς έχει Mundial!

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι και μήνας με αγώνες Mundial. Οι αγορομαμάδες, έχετε εύκολη λύση, ειδικά αν τα παιδιά είναι από 8 και πάνω και αγαπούν το ποδόσφαιρο. Οργανώστε τους ξαφνικές ποδοσφαιρικές βραδιές στο σπίτι, με πίτσα και χυμό. Ξαφνικές όσο και οι καλοκαιρινές μπόρες δηλαδή!

-Κουκλοθέατρο!

Το κουκλοθέατρο αρέσει πολύ στα παιδιά και κυρίως στα νήπια. Βοηθά τη φαντασία τους και τα κάνει δημιουργικά και ευτυχισμένα. Σκεφθείτε ιστορίες, ανακαλύψτε χαρακτήρες και δώστε ρεσιτάλ ερμηνείας μέχρι να κοπάσει η βροχή. Αν πάλι δεν έχετε έμπνευση και τα παιδιά όρεξη, μπορείτε να ασχοληθείτε με τις κούκλες που χρησιμοποιείτε. Φτιάξτε τους ρούχα και αξεσουάρ για να είναι έτοιμες για επόμενους ρόλους. Η ώρα θα περάσει πιο γρήγορα απ΄ όσο φαντάζεστε!

-Ας μαγειρέψουμε

Ποιο παιδί δεν αγαπά να ανακατεύεται στην κουζίνα; Ζητήστε τη βοήθειά τους για να φτιάξετε μαζί κάτι που πραγματικά αγαπούν να τρώνε. Θα μπορούσε να είναι σπιτική πίτσα, κάποια cookies ή ακόμη και το αγαπημένο τους κέικ. Αφήστε τα να λερωθούν, να κάνουν την κουζίνα άνω κάτω και να το απολαύσουν!

-Σχέδια για τις διακοπές που πλησιάζουν

Βασανιστικό αλλά έχει νόημα. Πάρτε χαρτί και μολύβι και καταστρώστε μαζί με τα παιδιά σας σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές που προσεχώς θα κάνετε. Μπείτε στο Διαδίκτυο για να δείτε άγνωστα μέρη του προορισμού σας και κρατήστε σημειώσεις. Ακόμη, ζητήστε τους να γράψουν ή να σας πουν τι δραστηριότητες ονειρεύονται για τις διακοπές τους. Επωφεληθείτε από τις μέρες της βροχής οργανώνοντας τις υπέροχες διακοπές σας με τα παιδιά!

Originally posted 2018-06-23 18:32:01.