DIY: Προσκλητήρια για την βάφτιση!
LIFESTYLE ΒΑΦΤΙΣΗ & ΓΑΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

DIY: Προσκλητήρια για την βάφτιση!

March 13, 2023

author:

Parenting.gr

DIY: Προσκλητήρια για την βάφτιση!

Σε λίγους μήνες προγραμματίζουμε την βάφτιση του μωρού μας και η χαρά μας είναι απερίγραπτη! Θέλουμε να ετοιμάσουμε όλες τις λεπτομέρειες στην εντέλεια, ώστε να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας και κυρίως να διοργανώσουμε ένα γεγονός που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για το μικρό μας καθώς θα μεγαλώνει και θα ανατρέχουμε μαζί του σε αυτό. Όμως, οι εποχές είναι δύσκολες και συνεχώς επιδιώκουμε να επιλέγουμε οικονομικές λύσεις ή έστω να αποφεύγουμε τις σπατάλες. Μια καλή ιδέα είναι να κατασκευάσουμε μόνες μας, χειροποίητα προσκλητήρια για την βάφτιση. Μια τέτοια επιλογή θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα, αλλά και να προσθέσουμε την προσωπική μας πινελιά στη βάφτιση. Ας δούμε μερικά βήματα για το πως θα το κάνουμε:

1. Αναζήτηση στο διαδίκτυο για δωρεάν πρότυπα
Ίσως να βρεις μερικά που να έχουν ήδη μήνυμα, αλλά επειδή μάλλον θα είναι σε ξένη γλώσσα, καλύτερα να αναζητήσεις άδειες κάρτες ώστε να συντάξεις το δικό σου κείμενο. Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου πρότυπο με χρήση προγράμματος επεξεργασίας κειμένου ή άλλο πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα. Τα Open Office, Microsoft Office και Microsoft Publisher είναι όλα καλές επιλογές.
Τα δωρεάν πρότυπα θα σου δώσουν επίσης χαριτωμένες ιδέες για στολίδια ή προσθήκες. Μπορείς για παράδειγμα να κατασκευάσεις φορέματα βάφτισης – μινιατούρες ή να επισυνάψεις ένα μικρό σταυρό με κορδελάκι κ.α.

Plaatje-Vingersteun2. Επέλεξε το γραφιστικό στύλ
Μπορείς να επιλέξεις μια βυζαντινή γραμματοσειρά ή κάποιο στυλ πιο παιδικό. Καλή ιδέα είναι να προσθέσεις μια φωτογραφία του παιδιού ή σκίτσα από μωρά ή αγγελάκια. Ο,τιδήποτε και αν διαλέξεις, φρόντισε να άπτεται του γούστου σου και να σε εκφράζει. Αυτή είναι η στιγμή σας (ή του παιδιού σας!)

3. Σύνταξε το περιεχόμενο
Φρόντισε κατά βάση να είναι σύντομο και ενημερωτικό. Μπορείς να προσθέσεις σχόλια θρησκευτικού περιεχομένου ή κάποιο πιο ανάλαφρο μήνυμα σχετικά με την οικογένεια και το μωρό. Το ιδανικό είναι το κείμενο να είναι εύκολο να διαβάσει με μια ματιά. Έτσι, καλύτερα να αποφύγεις τα φανταχτερά καλλιγραφικά γράμματα, που βρίσκονται συχνά στα προσκλητήρια γάμων στους τίτλους και στις επικεφαλίδες.
Ακόμα, μπορείς να συμπεριλάβεις μια σύντομη δήλωση σχετικά με την προσδοκία του δώρο. Αν δεν θέλεις οι συμμετέχοντες να φέρουν δώρα, τότε μπορείς να προτείνεις για παράδειγμα, να κάνουν δωρεά σε κάποιο ίδρυμα αντ ‘αυτού; Όποιες και αν είναι οι επιθυμίες σας, καλό θα είναι να τις καταστήσεις σαφείς. Φυσικά, μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις τα απαραίτητα: την ημερομηνία, την ώρα, την εκκλησία και το τραπέζι που θα ακολουθήσει.

BOLD_PINK_ENVELOPES4. Αγόρασε τα υλικά των καρτών και των φακέλων
Είτε προμηθευτείς ποσότητα χαρτονιού είτε παραγγείλεις ήδη κομμένες κάρτες, φρόντισε η ποσότητα να είναι παραπάνω από την προβλεπόμενη. Αυτό σαν προληπτικό μέτρο για την περίπτωση που κατά λάθος καταστραφούν μερικές. Επιπλέον, εξασφάλισε ότι οι φάκελοι ταιριάζουν με τα μεγέθη των καρτών. Αν εκτυπώνεις στο σπίτι, βεβαιώσου ότι ο εκτυπωτής μπορεί να χειριστεί τον τύπο του χαρτιού και τις ιδιότητες των φωτογραφιών που έχεις διαλέξει.

5. Εκτύπωσε μια δοκιμαστική κάρτα σε απλό ή σκραπ χαρτί
Εξασφάλισε ότι όλα τα περιθώρια σου είναι ακριβή, ότι η κάρτα φαίνεται καλά οργανωμένη και ότι τα χρώματα και τα γραφικά που έχουν επιλεγεί είναι κατάλληλα. Μην εκτυπώνεις ένα ανά σελίδα αλλά όσα περισσότερα χωράνε. Βεβαιώσου ότι έχεις κάνει τις σωστές ρυθμίσεις ταξινόμησης πριν ξεκινήσεις.

6. Έλεγξε τον εκτυπωτή
Εξασφάλισε ότι περιέχει αρκετό μελάνι, μαύρο και έγχρωμο, για όλη την εργασία της εκτύπωσης. Αν υπάρχουν φωτογραφίες, θα χρειαστεί υψηλότερη ποιότητα, περισσότερος χρόνος, και περισσότερο μελάνι εκτύπωσης.

7. Εκτύπωσε τις κάρτες!
Καθώς η διαδικασία προχωράει, να ελέγχεις τον εκτυπωτή σε κάθε λίγες κάρτες που βγαίνουν, για να βεβαιωθείς ότι τα περιθώρια δεν μετακινούνται ή ότι το χαρτί δεν κάνει κύματα. Αν χρησιμοποιείς χαρτόνι ή άλλο χοντρό χαρτί, αυξάνεται τον κίνδυνο εμπλοκής του εκτυπωτή. Βεβαιώσου ότι ο εκτυπωτής έχει πράγματι τη δυνατότητα εκτύπωσης σε παχύτερο χαρτί και αν αυτό ισχύει, τότε εξασφάλισε ότι η τροφοδοσία χαρτιού γίνεται από την σωστή είσοδο.

8. Διακόσμησε τις κάρτες
Αφού οι κάρτες είναι όλες έτοιμες, θα πρέπει να επισυνάψεις όλα τα καλλωπιστικά στοιχεία. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις υγρή κόλλα σε μικρές ποσότητες! Αν τοποθετήσεις αντικείμενα όπως κοχύλια, κορδελάκια ή πετσετάκια, άφησε τις προσκλήσεις για 30 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να στεγνώσουν. Τέλος, να είσαι εξαιρετικά προσεκτική καθώς τις τοποθετείς στους φακέλους.

Originally posted 2015-02-27 04:49:02.