Chocoflan: το μαγικό γλυκό με κέικ και κρέμα καραμελέ
Το chocoflan είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο εύκολα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε για την οικογένειά σας. Μάλιστα, τα παιδιά τρελαίνονται με την διαδικασία παρασκευής του αφού στο τέλος το chocoflan έχει μια έκπληξη για εκείνα… Στην πραγματικότητα είναι ένα γλυκό με κέικ σοκολάτας και κρέμα καραμελέ. Η έκπληξη που κάνει δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι κατά το ψήσιμο, η ζύμη του κέικ ανεβαίνει πάνω και η κρέμα καραμελέ βυθίζεται στον πάτο της φόρμας, παρότι εσείς τα βάλατε… ανάποδα! Ας δούμε πόσο εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε.
Υλικά για το κέικ:
1 συσκευασία μίγμα για έτοιμο κέικ σοκολάτας –εκτός να θέλετε να ακολουθήσετε τη δική σας συνταγή-
3 αυγά
½ κούπα βούτυρο λιωμένο
1 κούπα νερό
σιρόπι καραμέλας για παγωτά
Υλικά για την κρέμα καραμελέ:
1 συσκευασία γάλα εβαπορέ
1 συσκευασία γάλα ζαχαρούχο
3 αυγά
1 βανίλια
Ξεκινήστε με την παρασκευή του κέικ σοκολάτας αφού πρώτα ανοίξετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμαίνεται. Στο μπολ του μίξερ, ρίξτε το μίγμα για το κέικ, το νερό, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ετοιμάστε την κρέμα καραμελέ. Στο μπλέντερ, αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και χτυπήστε τα καλά για περίπου 3 λεπτά και εκείνα.
Αμέσως μετά βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ βαθιά περίπου 26 εκ και περιχύστε σιρόπι καραμέλας. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα του κέικ. Από πάνω αδειάστε με προσοχή το μείγμα της κρέμας καραμελέ. Καλύψτε την φόρμα με αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε την μέσα σε ένα ταψί με νερό που βράζει.
Το chocoflan σας θα ψηθεί μέσα σε μπεν μαρί. Ψήστε το για 1 ώρα ακριβώς. Πιθανόν να χρειαστεί και λίγο ακόμα. Θα το κρίνετε βυθίζοντας το μαχαίρι για να δείτε αν βγαίνει στεγνό το κέικ σας.
Ναι, σωστά απορείτε για το πώς θα γίνει αυτό, αφού το κέικ θυμάστε πολύ καλά ότι το τοποθετήσατε πρώτο! Κι όμως κατά το ψήσιμο, τα δύο μίγματα αλλάζουν θέση. Όταν θα είναι ψημένο το γλυκό σας, θα δείτε ότι το κέικ έχει ανέβει πάνω.
Όταν είναι έτοιμο, αφήνετε να κρυώσει πολύ πολύ καλά. Όσες ώρες χρειαστεί. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε τις άκρες και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα…
Αν θέλετε να διατηρηθεί ζουμερό και αφράτο, βάλτε το στο ψυγείο. Στους λάτρεις της καραμέλας, προσθέστε έξτρα καραμέλα στο σερβίρισμα.
Πηγή: Arkoudos.gr
Originally posted 2018-02-27 06:26:59.