Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου: προστασία με φυσικό τρόπο
Επικαιρότητα

Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου: προστασία με φυσικό τρόπο

June 29, 2018

author:

Parenting.gr

Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου: προστασία με φυσικό τρόπο

Το Καλοκαιράκι το αγαπάμε αλλά έχει και τα προβλήματά του ένα εκ των οποίων είναι και τα κουνούπια. Με τον ιό του Δυτικού Νείλου έξω απ’ την πόρτα μας τα τελευταία χρόνια πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ως χθες το πρωί (28/6) ήταν 4 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, τα οποία αντιμετωπίζονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Και οι 4 άνθρωποι εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα όπως εγκεφαλίτιδα, άσηπτη μηνιγγίτιδα και μηνιοεγκεφαλίτιδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το μυαλό μας πηγαίνει πάντα στα παιδιά και τις εγκύους. Πώς μπορούν να προστατευθούν με φυσικό τρόπο και χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με ουσίες που απωθούν τα κουνούπια αλλά δεν παύουν να κουβαλούν μπόλικη χημεία;

Αρχικά, φροντίζουμε ώστε να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά στα μπαλκόνια, στους κήπους και γενικά στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, αφού γίνονται αυτομάτως εστίες συγκέντρωσης των κουνουπιών. Ο βασιλικός αποτρέπει τα κουνούπια, οπότε βάζοντας πολλούς από αυτούς στους κήπους και τα μπαλκόνια, έχουμε ένα υπερόπλο εναντίον τους. Ακόμη, μπορείτε να επιστρατεύσετε την αποξηραμένη λεβάντα. Φτιάξτε πουγκάκια από τούλι με αποξηραμένη λεβάντα και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι. Μπορείτε ακόμη να τα βρέξετε με μια δυο σταγόνες έλαιο λεβάντας, προκειμένου να μυρίζουν πιο έντονα. Όχι υπερβολές όμως αφού μπορεί να σας ενοχλήσει η ένταση της μυρωδιάς τους.

Η σιτρονέλλα, τέλος, είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά εντομοαπωθητικά. Μπορείτε είτε να πάρετε κάποια κεριά σιτρονέλλας είτε να βάλετε μερικές σταγόνες από έλαιο σιτρονέλλας στις ειδικές κεραμικές συσκευές για αιθέρια έλαια. Δεν συνιστάται για εσωτερικούς χώρους λόγω της έντονης μυρωδιάς της.