Αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρόπουλη: ας δώσουμε τέλος στο bullying
Επικαιρότητα

Αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρόπουλη: ας δώσουμε τέλος στο bullying

September 19, 2022

author:

Parenting.gr

Αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρόπουλη: ας δώσουμε τέλος στο bullying

Ένα 15χρονο αγόρι έδωσε τέλος στη ζωή του το Σάββατο στην Αργυρούπολη. Το αγόρι νωρίτερα είχε διασκεδάσει σε πάρτι με φίλους του και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ τίποτα δεν προμήνυε τη δυσάρεστη εξέλιξη. Σύμφωνα με το σημείωμα που λέγεται πως άφησε στους γονείς του αλλά και όπως αναφέρουν άτομα του στενού φιλικού του περιβάλλοντος, το 15χρονο αγόρι ήταν θύμα bullying από άλλους συμμαθητές του. Ένα ακόμη παιδί, μια ακόμα δυσάρεστη είδηση. «Ήταν ένα παιδί σαν όλα τα άλλα», αναφέρουν οι γείτονές του. Ήταν; Ήταν ένα πολύ ευαίσθητο αγόρι, θα πουν άλλοι… Η κοινή συνισταμένη; Ένα παιδί που δοκιμαζόταν. Αλήθεια, πού εστιάζουμε;

Ας δούμε το παρακάτω video ως το τέλος. Ένα ακόμα αγόρι από εκείνα που δεν κινούσαν υποψίες. Ένα ακόμα αγόρι που κανένας δεν πρόσεξε ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει μαζί του.

Είναι ώρα να τελειώνουμε με το bullying. Είναι ώρα να μεγαλώνουμε παιδιά με ενσυναίσθηση. «Μην το κάνεις γιατί ούτε εσένα θα σου άρεσε να σου συμπεριφέρονται έτσι». Το παιδί μεγαλώνοντας θα πρέπει κυρίως να γνωρίζει και να μπορεί να διακρίνει ποια είναι τα χαρακτηριστικά σε μια υγιή φιλία και αυτήν να διεκδικεί. Πρέπει να μεγαλώνουμε παιδιά με ισχυρή την αυτοεκτίμησή τους. Πρέπει να μαθαίνουμε καθημερινά πώς ήταν η μέρα των παιδιών στο σχολείο και στις άλλες δραστηριότητες. Αν έχουν φίλους και πώς αλληλεπιδρούν μ’ αυτούς. Λέξεις αλλά ακόμα και γκριμάτσες ενός παιδιού την ώρα που μιλά για την καθημερινότητά του μπορούν να προδώσουν το αν αυτό το παιδί είναι θύμα bullying ή όχι. Και φυσικά προστασία δεν χρειάζεται μόνο το θύμα bullying αλλά και το παιδί που εκφοβίζει άλλο παιδί. Δεν εφησυχάζουμε όταν υποψιαζόμαστε ότι το παιδί μας δεν είναι θύμα bullying γιατί είναι απ’ τους «μάγκες» του σχολείου που κάνουν ό,τι θέλουν. Προσπαθούμε να το μαζέψουμε και να το πειθαρχήσουμε.

Και φυσικά, ποτέ δεν λέμε σε ένα παιδί θύμα bullying να απαντήσει με βία, να εκδικηθεί, να αγνοήσει τον εκφοβισμό. Του λέμε να μιλήσει καθαρά στους δασκάλους και στους γονείς του. Να μην ντραπεί, να μην φοβηθεί και να μιλήσει. Όχι άλλο δηλητήριο στις παιδικές ψυχές.

Originally posted 2018-07-09 15:06:11.