Αρκιοί: συγκίνηση στον αγιασμό του μικρότερου σχολείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Επικαιρότητα

Αρκιοί: συγκίνηση στον αγιασμό του μικρότερου σχολείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

November 18, 2022

author:

Parenting.gr

Αρκιοί: συγκίνηση στον αγιασμό του μικρότερου σχολείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Αρκιοί είναι ένα μικρό νησάκι του Αιγαίου. Η επιφάνειά του είναι 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο της Πάτμου ενώ σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, έχει μόλις 44 κατοίκους. Εκεί βρίσκεται και το μικρότερο σχολείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού σε αυτό υπάρχει μόνο ένας μαθητής!

Χθες (11/9) το σχολείο των Αρκιών είχε αγιασμό όπως κάθε άλλο σχολείο της χώρας. Εκεί επέλεξε να παρευρεθεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε μια κίνηση συμβολική. Στο Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών, φοιτά όπως προαναφέραμε ένα μόνο παιδί που αυτή τη σχολική χρονιά πηγαίνει στην Δ’ Τάξη του Δημοτικού. Ο μικρός Χρήστος, που ζει εκεί με τους γονείς και τα 4 αδέλφια του.

«Από τους Αρκιούς, το σχολείο με τον ένα μόνο μαθητή, τον Χρήστο, που ξεκίνησε σήμερα την Δ’ Δημοτικού, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα σε όλα τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά. Κανένα παιδί μας δεν είναι μόνο του. Είμαστε εκεί όπου δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, τα αντανακλαστικά μας και η αφοσίωση μας στην οργανωμένη κοινωνία. Κανένα παιδί μας, δεν πρέπει να αισθανθεί ότι είναι μόνο του. Και δεν είναι. Καλή σχολική χρονιά», δήλωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Originally posted 2018-09-12 07:21:34.