Απόλυση δασκάλας επειδή είπε στα παιδιά ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης
Επικαιρότητα

Απόλυση δασκάλας επειδή είπε στα παιδιά ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

May 28, 2023

author:

Parenting.gr

Απόλυση δασκάλας επειδή είπε στα παιδιά ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

Κι όμως μια δασκάλα έχασε τη δουλειά της επειδή γκρέμισε το παιδικό όνειρο των παιδιών της τάξης της. Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο στο Νιου Τζέρσεϊ όπου εργαζόταν η δασκάλα, η οποία είπε στους μαθητές της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Όπως ανέφεραν οι γονείς των μαθητών της Α’ τάξης του δημοτικού σχολείου στο Cedar Hill στο Μόντβιλ, χρειάστηκε να παρηγορήσουν τα παιδιά τους όταν εκείνα ενημερώθηκαν από τη δασκάλα τους ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Τι ήταν αυτό που έκανε τη δασκάλα να πει κάτι τέτοιο στα παιδιά; Ένα παιδάκι από την τάξη υποστήριξε ότι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει με αποτέλεσμα η δασκάλα να εξοργιστεί και να αποκαλύψει την αλήθεια στα παιδιά.

Συγκεκριμένα, η μητέρα ενός μαθητή, η Λίζα Σίμεκ έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. «Η δασκάλα τους είπε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει και ότι οι γονείς αγοράζουν τα δώρα και τα βάζουν κάτω από το δέντρο. Τους είπε ότι οι τάρανδοι δεν μπορούν να πετάξουν και ότι τα ξωτικά δεν υπάρχουν. Μια ενήλικη γυναίκα επιχείρησε να συνθλίψει τα όνειρα 22 εξάχρονων παιδιών»

Ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά της δασκάλας και έστειλε επιστολή στους γονείς των παιδιών. «Ως πατέρας 4 παιδιών, γνωρίζω απόλυτα την ευαίσθητη πλευρά του ζητήματος. Αν μέσα στις επόμενες μέρες συζητηθεί το θέμα στο σπίτι μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσετε την αθωότητα των παιδιών σας αυτήν την εορταστική περίοδο»

Originally posted 2018-12-07 16:31:37.