Απλοί τρόποι για την ενθάρρυνση της μάθησης
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Η σχέση με το παιδί ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ Παραμυθια ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Απλοί τρόποι για την ενθάρρυνση της μάθησης

June 12, 2019

author:

Parenting.gr

Απλοί τρόποι για την ενθάρρυνση της μάθησης

Απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να μαθαίνει:

Αφήστε το παιδί σας να γνωρίζει ότι πιστεύετε σε αυτόν ή αυτήν

Να λέτε συχνά στο παιδί σας ότι πιστεύετε σε αυτόν ή αυτήν. Πείτε του – ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία – ότι πιστεύετε στην ικανότητά του να τα πάει καλά.

Μιλήστε, τραγουδήστε και διαβάστε με το παιδί σας

Μιλήστε, τραγουδήστε και διαβάστε μαζί όσο πιο συχνά μπορείτε! Το τραγούδι, το διάβασμα, η συζήτηση είναι πηγή ερεθισμάτων και γνώσης για το παιδί. Είναι ένας τρόπος για να αγαπήσει τη μάθηση.

Επιστρατεύστε όλη την οικογένεια

Ζητήστε από όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το παιδί σας – θείες, θείους, παππούδες, γιαγιάδες, ξαδέρφια, γείτονες και φίλους – να ενθαρρύνουν το παιδί σας με κάθε τρόπο. Έτσι θα αποκτήσει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και έξω από την άμεση οικογένεια.

Περιορίστε την παρακολούθηση της τηλεόρασης

Προσπαθήστε να ελέγξετε πόση τηλεόραση παρακολουθεί το παιδί σας. Αυτό περιλαμβάνει τις στιγμές που το παιδί σας είναι μαζί σας, με έναν/μία baby sitter, ή μόνο του στο σπίτι. Τα παιδιά πρέπει να ακούν και να μιλάνε με τους ενήλικες προκειμένου να αναπτύξουν τις γλωσσικές δεξιότητές τους.

Να έχετε μια θετική στάση απέναντι στο σχολείο και τη μάθηση

Δείξτε ενδιαφέρον για το πώς τα πηγαίνει το παιδί σας στο σχολείο έτσι ώστε να πιστεύει ότι η μάθηση είναι σημαντική. Βρείτε τρόπους να του μιλήσετε χωρίς να επεμβαίνετε στις υποχρεώσεις του.

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας κάνει τις εργασίες για το σπίτι

Ζητήστε από το παιδί σας να σάς εξηγήσει τι μαθαίνει κάθε μέρα. Δείξτε ενθουσιασμό για τις καινούριες γνώσεις του και πείτε του ότι χαίρεστε πολύ που μαθαίνει τόσα καινούρια πράγματα. Έτσι, ενισχύετε την αγάπη του για μάθηση, χωρίς πίεση, χωρίς έλεγχο και ανάμιξη στις προσωπικές του υποθέσεις.

Colorado, Colorín Readingrockets.org – ‘Simple Ways to Encourage Learning,’ Web.