Ανησυχία στην Αττική με 2ο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β σε παιδί τον Νοέμβρη
Επικαιρότητα

Ανησυχία στην Αττική με 2ο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β σε παιδί τον Νοέμβρη

November 20, 2018

author:

Parenting.gr

Ανησυχία στην Αττική με 2ο κρούσμα μηνιγγίτιδας Β σε παιδί τον Νοέμβρη

Μέσα στον Νοέμβριο σημειώθηκαν 2 κρούσματα μηνιγγίτιδας Β με αποτέλεσμα η Αττική να είναι σε ανησυχία. Το πρώτο περιστατικό αφορά ένα αγοράκι 4 ετών στην Νίκαια, ενώ το 2ο περιστατικό ένα κοριτσάκι μόλις 13 μηνών από το Ν. Ηράκλειο το οποίο νοσηλεύεται στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 13 μηνών κοριτσάκι δεν είχε εμβολιαστεί, ωστόσο έχε διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Από την αρχή του 2018 έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα μηνιγγίτιδας σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα σε περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Κομοτηνής, της Βέροιας, της Τρίπολης και της Ρόδου.

Η μηνιγγίτιδα Β αποτελεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή νόσο. Η εξέλιξή της είναι ραγδαία και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Ακόμα κι αν δεν επιφέρει τον θάνατο, το άτομο που έχει διαγνωσθεί με μηνιγγίτιδα Β μπορεί να εμφανίσει σωματικές και νοητικές αναπηρίες που θα στιγματίσουν όλη τη διάρκεια της ζωής του. Δυστυχώς, τα συμπτώματα της νόσου μπερδεύουν τους γονείς αφού αρχικά δεν διαφέρουν από εκείνα της ίωσης.

Για ακόμα μια φορά θα τονίσουμε ότι ο έγκαιρος εμβολιασμός σώζει ζωές. Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας Β μπορεί να ξεκινήσει από τον 2ο μήνα της ζωής του βρέφους.