9 εικόνες που μας δείχνουν το σχολικό γεύμα των παιδιών σε διάφορες χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

9 εικόνες που μας δείχνουν το σχολικό γεύμα των παιδιών σε διάφορες χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα

January 31, 2023

author:

Parenting.gr

9 εικόνες που μας δείχνουν το σχολικό γεύμα των παιδιών σε διάφορες χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Η διατροφή των παιδιών απασχολεί ολοένα και περισσότερο και τους γονείς και την επιστημονική κοινότητα. Το θέμα των σχολικών γευμάτων στις ΗΠΑ αποτελεί ένα από τα καυτά θέματα συζήτησης μεταξύ των γονέων. Κάνουν συγκρίσεις για τα σχολικά γεύματα από σχολείο σε σχολείο αλλά και από πολιτεία σε πολιτεία. Για τη χώρα μας οι έρευνες λένε ότι τα παιδιά μας είναι από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν τους κινδύνους και να τονίζουν πόσο σημαντική είναι η ισορροπημένη παιδική διατροφή. Ας δούμε τι τρώνε τα παιδιά σε 9 χώρες του κόσμου ανάμεσα στις οποίες είναι και η δική μας σύμφωνα με δημοσίευμα στο boredpanda.com. Τώρα, το πόσο πολύ αντιστοιχεί στην πραγματικότητα το εν λόγω «πιάτο» ως ελληνικό σχολικό γεύμα και σε ποια σχολεία, είναι μια άλλη συζήτηση… Οι φωτογραφίες προφανώς και είναι στημένες ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες κάθε χώρας.

Κόκκινα σταφύλια, σαλάτα, ψωμί, μακαρόνια και ψάρι πάνω σε σαλάτα για τα παιδιά στην Ιταλία.

 

Pancake με φρέσκιες φράουλες, σούπα λαχανικών, σαλάτα με παντζάρια, καρότα και ψωμί συνθέτουν το σχολικό γεύμα των παιδιών στην Φινλανδία.

 

Ακτινίδια, καρότα, φιλέτο από μοσχάρι, πράσινα φασόλια, τυρί και μήλο για τα Γαλλάκια.

 

Πλούσιο το σχολικό γεύμα για τα παιδιά στη Βραζιλία. Ψωμί με σαλάτα, ψητή μπανάνα, χοιρινό με λαχανικά και μαύρα φασόλια με ρύζι.

 

Μπρόκολο, ψαρόσουπα, φρέσκα ψητά λαχανικά και tofu πάνω σε ρύζι για τους μαθητές στη Νότιο Κορέα.

 

Το παραδοσιακό στραγγιστό γιαούρτι πρωταγωνιστεί στον δίσκο του σχολικού γεύματος της Ελλάδας, όπως τον φαντάζονται στο εξωτερικό. Με ρόδι, ντοματοσαλάτα, ντολμαδάκια, μανταρίνια και ψητό κοτόπουλο πάνω σε ρύζι για τα ελληνόπουλα.

 

Πουρές πατάτας με λουκάνικα, σούπα μπόρς, pancake και λάχανο για τους Ουκρανούς μαθητές.

 

Πορτοκάλι, σαλάτα λαχανικών, γκασπάτσο, πολυσπορο ψωμί, γαρίδες ψητές πάνω σε ρύζι για τα παιδιά στην Ισπανία.

 

Μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας, αρακάς, φρούτα, πουρές πατάτας και παναρισμένο κοτόπουλο με σος για τους μαθητές στις ΗΠΑ.

Originally posted 2018-10-10 17:33:33.