8+1 tips για να ξανακάνετε γρήγορα σεξ μετά την εγκυμοσύνη!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

8+1 tips για να ξανακάνετε γρήγορα σεξ μετά την εγκυμοσύνη!

September 17, 2018

author:

Parenting.gr

8+1 tips για να ξανακάνετε γρήγορα σεξ μετά την εγκυμοσύνη!

Έχουν περάσει μήνες από την τελευταία περίοδο που εσύ και ο σύντροφός σου κάνατε σεξ. Από τότε συνέβησαν πολλά που έβαλαν τη σεξουαλική σας ζωή στο περιθώριο. Η κοιλιά σου μεγάλωσε για να φιλοξενήσει το μωρό σου, μετά ήρθε ο τοκετός και τώρα πια, το σώμα σου προσπαθεί να ανακάμψει από την δοκιμασία της γέννας. Σύντομα, θα επιστρέψει και η σεξουαλική σας σχέση με τον σύντροφό σου, όμως προς το παρόν, αν γέννησες πρόσφατα, σίγουρα αντιμετωπίζετε κάποια “τεχνικά” προβλήματα, που χρειάζονται υπομονή και κατανόηση για να ξεπεραστούν. Στον οδηγό που ακολουθεί, δες κάποιες συμβουλές για να επανέλθετε σύντομα και αβίαστα στους παλιούς σας ρυθμούς όσων αφορά το σεξ.

1. Αρχικά ξεκινήστε με χάδια και σωματική επαφή, ώστε σταδιακά να αρχίσετε να αγγίζεστε και πάλι ερωτικά.
2. Μην βιάζεστε. Απολαύστε ο ένας το σώμα του άλλου, με πολλά παιχνίδια και προκαταρκτικά, χωρίς όμως να υπάρχει η επιτακτική προσδοκία της διείσδυσης
3. Αν είσαι ανήσυχη και σε υπερένταση, φοβούμενη ότι θα πονέσεις, δεν θα ερεθιστείς. Οπότε, το σεξ μπορεί να είναι επίπονο επειδή ο κόλπος σου δεν έχει λιπανθεί αρκετά.
4. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα λιπαντικό αν το περινέο σου είναι πολύ ευαίσθητο, καθώς μπορεί να κάνει το σεξ πιο άνετο. Το λιπαντικό, θα κάνει καλό αν έχεις κολπική ξήρανση, η οποία είναι πολύ συνηθισμένη αν θηλάζεις.
5. Όταν αισθανθείς έτοιμη, μην διστάσεις να το εκδηλώσεις. Το πράγμα θα πρέπει να έρθει με τρόπο φυσικό και να είστε και οι δυο ερεθισμένοι. Δοκιμάστε μια στάση ή οποία δεν θα σε πιέζει πολύ στα σημεία που έχεις ευαισθησία. Η στάση με την γυναίκα από πάνω είναι καλή καθώς, έτσι μπορείς να ελέγχεις τον ρυθμό και το βάθος της διείσδυσης.
6. Αν κατά την διάρκεια της επαφής νιώθεις ενοχλήσεις, ζήτα από τον σύντροφό σου να σταματήσει. Μπορεί στην συνέχεια να αγγίζει απλά την κλειτορίδα σου. Μπορείτε να ξαναδοκιμάσετε όταν νιώσετε έτοιμοι αργότερα.
7. Αν η κούραση είναι το μεγαλύτερο εμπόδιό σας, δοκιμάστε να κάνετε έρωτα όταν το μωρό κοιμάται, οπότε να μην είστε τόσο εξαντλημένοι και να το απολαύσετε. Αν το μωρό ξυπνήσει την πιο ακατάλληλη στιγμή, μην αφήσετε την διάθεση να χαλάσει και απλά περιμένετε την επόμενη ευκαιρία που θα δοθεί. Να είστε υπομονετικοί, καθώς τα πράγματα θα είναι καλύτερα όταν το μωρό θα αρχίσει να κοιμάται καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.
8. Συνέχισε να κάνεις τις ασκήσεις για το πυελικό έδαφος, για να επαναφέρεις τον μυϊκό τόνο στον κόλπο σου. Έτσι, θα αυξηθεί η απόλαυση από την σεξουαλική επαφή.
9. Να τρέφεσαι σωστά, να πίνεις άφθονα υγρά και να ξεκουράζεσαι όσο πιο συχνά μπορείς. Η περιποίηση ενός νεογέννητου από μια νέα μητέρα είναι μια πολύ απαιτητική υπόθεση. Για να σου περισσεύει ενέργεια, θα πρέπει να φροντίζεις καλά και τον εαυτό σου.

 

Originally posted 2014-08-22 10:11:26.