8 χαρακτηριστικά της τέλειας νταντάς
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ

8 χαρακτηριστικά της τέλειας νταντάς

April 10, 2018

author:

Parenting.gr

8 χαρακτηριστικά της τέλειας νταντάς

Τι κάνει μια νταντά να ξεχωρίζει και να την αγαπούν γονείς αλλά και παιδιά; Ας δούμε ποια είναι τα 8 χαρακτηριστικά της τέλειας νταντάς. Τι είναι αυτό που κάνει και την καθιστά ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες. Πώς καταφέρνει να κερδίζει τις καρδιές όλων…

-Έχει θετικό πρόσημο χωρίς να το ψάχνεις πολύ…

Ένας θετικός άνθρωπος είναι θετικός χωρίς να χρειάζεται να αμφιταλαντεύεται κανείς ανάμεσα στο αν είναι ή δεν είναι. Ένας θετικός άνθρωπος είναι ζεστός και φιλικός και μόνο χαμόγελο σας βγάζει η παρουσία του. Μια νταντά που την εμπιστεύεστε και δεν είναι απλώς μια «λύση» αλλά σας αρέσει να είναι στο σπίτι και σας κάνει να νιώθετε ασφαλής. Μια νταντά με θετικό πρόσημο είναι εκείνη που όταν βρίσκεστε μαζί της στο σπίτι νιώθετε σαν να έχετε έναν δικό σας άνθρωπο. Μια νταντά με θετικό πρόσημο δεν είναι γκρινιάρα. Αντιθέτως είναι ευχάριστη, χαρούμενη και τρελαίνεται να παίζει με τα παιδιά.

-Κάνει ερωτήσεις που δεν τις περιμένετε!

Η τέλεια νταντά αφού έχει εμπεδώσει όλα τα βασικά και απαραίτητα, κάνει ερωτήσεις που πραγματικά δεν τις περιμένετε. Για παράδειγμα: σε τι σχήμα θέλει κομμένο το μήλο του το παιδί; Ποιο τραγουδάκι αγαπά να ακούει όταν το κάνετε μπάνιο; Με ποιο παραμυθάκι χαλαρώνει και κοιμάται; Προτιμά τις πατατούλες του τηγανιτές ή ψητές; Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι ενδεικτικές μιας νταντάς που θέλει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.

-Έρχεται πάντα στην ώρα της

Η δουλειά της νταντάς δεν είναι κάτι λιγότερο επαγγελματικό από μια άλλη δουλειά. Η νταντά πρέπει να φτάνει πάντα στην ώρα της όπως θα έκανε οποιοσδήποτε υπάλληλος στη δουλειά του. Ακόμα περισσότερο αφού από τη δική της συνέπεια εξαρτάται και η επαγγελματική συνέπεια των γονέων των οποίων τα παιδιά κρατάει.

-Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών και άλλα σεμινάρια σχετικά με τα παιδιά

Η τέλεια νταντά έχει φροντίσει μόνη της να είναι επαρκής δεν θέματα πρώτων βοηθειών. Έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια και ξέρει πώς να αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό ή κάποιο άλλο θέμα υγείας. Ομοίως έχει φροντίσει ώστε να παρακολουθήσει σεμινάρια για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών ή την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως είναι η έλλειψη πειθαρχίας.

-Έρχεται προετοιμασμένη να απασχολήσει τα παιδιά

Η ιδανική νταντά είναι εκείνη που δεν θέλει να βαριούνται τα παιδιά όταν είναι μαζί της. Έχει ιδέες για να τα κρατά απασχολημένα και κάθε φορά που έρχεται έχει και κάτι νέο να προτείνει. Μια κατασκευή, ένα συναρπαστικό βιβλίο που βρήκε και οτιδήποτε άλλο θα διασκεδάσει τα παιδιά με τρόπο εποικοδομητικό.

-Είναι ντυμένη σωστά

Μια νταντά που έρχεται ντυμένη και χτενισμένη για το ραντεβού που έχει αμέσως μετά τη δουλειά, είναι μια νταντά που θα προσέξει πολύ να μην τσαλακωθεί. Άρα, λίγα πράγματα θα κάνει μαζί με τα παιδιά. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καλό. Η νταντά πρέπει να είναι ντυμένη με τρόπο που να την εξυπηρετεί στις δουλειές και στην αλληλεπίδραση με τα παιδιά. Ακόμη, δεν μπορεί να ντύνεται προκλητικά όταν μεγαλώνει στην πραγματικότητα παιδιά και να γίνεται το λάθος πρότυπο.

-Ενημερώνει πάντα τους γονείς για το πώς ήταν η μέρα των παιδιών

Η σωστή νταντά δεν είναι με το ένα πόδι έξω από την πόρτα όταν έρχεται η ώρα να σχολάσει. Περιμένει τους γονείς, δεν βιάζεται και μένει λίγα λεπτά μαζί τους προκειμένου να τους ενημερώσει για το πώς ήταν η μέρα των παιδιών τους, αν διάβασαν τα μαθήματά τους, αν έφαγαν το φαγητό τους και φυσικά τι εκκρεμότητες έχουν μείνει για εκείνους. Ακόμη, η νταντά πρέπει να καταγράφει ανησυχητικά σημάδια που βλέπει στο παιδί και να ενημερώνει σχετικά τους γονείς. Ας μην ξεχνάμε πως η νταντά είναι εκείνη που πιθανόν θα εντοπίσει πρώτη κάποιες ενδείξεις όπως είναι η ξαφνική απώλεια της όρεξης για φαγητό ή παιχνίδι, η μελαγχολία, η αδιαφορία για τα μαθήματα ή για αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά. Αυτά είναι πράγματα που η νταντά θα πρέπει να τα σημειώνει και να ενημερώνει τους γονείς σχετικά.

-Η αποδοχή του παιδιού…

Τελευταίο και σημαντικό είναι η αποδοχή του παιδιού. Όταν βλέπετε ότι το παιδί ή τα παιδιά την λατρεύουν και χαμογελούν γνήσια όταν την βλέπουν, τότε είναι μια καλή νταντά για τα παιδιά σας. Τα έχει κερδίσει και αυτό είναι το περισσότερο που θέλετε.

Πηγή: Nanny.gr