8 πράγματα που οι μπαμπάδες δεν πρέπει να πουν στις νέες μαμάδες.
ΜΠΑΜΠΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

8 πράγματα που οι μπαμπάδες δεν πρέπει να πουν στις νέες μαμάδες.

May 28, 2020

author:

Parenting.gr

8 πράγματα που οι μπαμπάδες δεν πρέπει να πουν στις νέες μαμάδες.

Υπήρχε μια εποχή που ήσασταν εσείς μόνο με τη γυναίκα σας και περνούσατε ωραία και γελούσατε συνέχεια κάνοντας αστεία. Με τον ερχομό του μωρού όμως τα πράγματα στην αρχή τουλάχιστον δεν είναι ίδια. Ίσως και να αναρωτηθείτε αν η γυναίκα σας είχε ποτέ ή χιούμορ ή να συνειδητοποιήσετε ότι μαζί με την κοιλιά της έφυγε εντελώς και το χιούμορ της. Δικαιολογημένα βέβαια γιατί οι ορμόνες, η κούραση, η αλλαγή στο σώμα, η αϋπνία και η ξαφνική αλλαγή μπορεί να έχουν “αλλάξει” την γυναίκα σας. Γι’ αυτό τώρα πρέπει να προσέχετε όσο ποτέ αυτά που λέτε. Παρακάτω υπάρχει μια λίστα με όσα θα ήταν καλό να μην αναφέρετε για λίγο καιρό.

Δεν μπορείς να κάνεις το μωρό να σταματήσει να κλαίει;
Όχι προφανώς και προσπαθεί οπότε αντί να της το πείτε βοηθήστε πριν ξεσπάσει πόλεμος!

Είναι η σειρά σου να αλλάξεις πάνα.
Σίγουρα έχει αλλάξει πολύ περισσότερες από εσάς οπότε μην της πείτε κάτι τέτοιο γιατί πιθανότατα θα αρχίσει μια θύελλα αντιδράσεων.

Βγες έξω αγάπη μου θα μείνω εγώ με το μωρό να το κοιτάξω.
Είναι και δικό σας μωρό και ναι είναι καθήκον σας να το κρατήσετε οπότε μην το πείτε σαν να της κάνετε χάρη γιατί είναι ικανή να σας δώσει και μεροκάματο!

Είμαι πολύ κουρασμένος για να φροντίσω το μωρό σήμερα.
Όσο κουρασμένοι και να είστε, όσο δύσκολα κι ήταν στη δουλειά, ένας χείμαρρος πολυλογίας από τη γυναίκα σας θα σας πείσει ότι αυτή έχει κουραστεί πιο πολύ από εσάς με το να κοιτάζει το μωρό συνέχεια.

Πρέπει να περνάς πολύ ωραία με το μωρό όλη μέρα!
Θα σας πει πως ναι είναι πολύ ωραία αλλά και πολύ δύσκολα και θα αρχίσει να σας λέει με λεπτομέρειες όλα αυτά που κάνει για να το φροντίσει…το οποίο είναι εξαντλητικό.

Δεν κάνουμε πια σεξ!
Εκεί θα σας απαντήσουν οι ορμόνες και όχι η γυναίκα σας. Θα σας έρθει μια λεκτική επίθεση με όλες τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της μητέρας και το πόσο άσχημα νιώθει για το σώμα της και μπορεί να καταλήξει και σε κλάματα.

Η μητέρα μου λέει ότι….
Ωχ! λάθος τρόπος να αρχίσετε οποιαδήποτε πρόταση. Η μητέρα σας έχει μεγαλώσει το δικό της παιδί και μπορεί  η γυναίκα σας να νιώσει ελαφρώς προσβεβλημένη ή ανίκανη με τις συμβουλές της.

Πώς πας με τη δίαιτα για να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης;
Ποτέ δεν το ρωτάτε σε μια νέα μητέρα η οποία προσπαθεί να χάσει και το τελευταίο γραμμάριο που πήρε. Η ερώτηση σας θα φτάσει στα αυτιά αλλιώς και θα πιστεύει ότι είναι χοντρή, χάλια, ότι δεν σας ελκύει και όλα τα σχετικά.

Διαβάστε επίσης:
5 πράγματα που όλοι οι μπαμπάδες εύχονται να ήξεραν οι μαμάδες
Μπαμπάδες εν δράσει… για γέλια!

Originally posted 2015-09-14 04:30:51.