7+1 τρόποι να βοηθήσεις τη φίλη σου που έγινε μαμά
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ

7+1 τρόποι να βοηθήσεις τη φίλη σου που έγινε μαμά

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

7+1 τρόποι να βοηθήσεις τη φίλη σου που έγινε μαμά

Λατρεύεις να επισκέπτεσαι τη φίλη σου που μόλις έγινε μαμά για να βλέπεις την ίδια αλλά κυρίως το νέο μέλος, όμως τι θα μπορούσες να κάνεις ώστε η παρουσία σου να βοηθήσει; Η φίλη σου αυτές τις πρώτες μέρες με το μωρό ζει τον μεγάλο πανικό της. Το μωρό έχει απολύτως ανάγκη τη μαμά του, ο χρόνος που μένει για την ίδια είναι ελάχιστος και είναι πραγματικά κουρασμένη. Φρόντισε να συμμετέχεις σ’ αυτό. Οι φίλες γι’ αυτό είναι! Αν δεν βρίσκεις τον τρόπο, σου δίνουμε εμείς 8 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τη φίλη σου.

1. Φτιάξε και κανένα φαγάκι!

Αν το έχεις με τη μαγειρική, τι καλύτερο από το να την ενημερώνεις ώρες πριν ότι δεν χρειάζεται να μαγειρέψει. Φτιάξε της εσύ κάτι και πήγαινε. Θα την βοηθήσεις πάρα πολύ γιατί το καθημερινό μαγείρεμα για την οικογένεια δεν είναι απλή υπόθεση για μια γυναίκα που μόλις έχει γεννήσει. Θα το εκτιμήσει πάρα πολύ!

2. Στείλε την για μπάνιο

Όταν είσαι στο σπίτι της φίλης σου, εξήγησέ την ότι δεν πήγες για να πιείτε καφέ όπως παλιά. Πρόσεχε το μωρό και στείλε την να κάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο όσο είσαι εκεί. Ή αν υπάρχουν δουλειές που μόνο εκείνη μπορεί να κάνει, πες της ότι είναι ελεύθερη αφού θα νταντεύεις εσύ αυτό το απαιτητικό μικροσκοπικό κάτι που άλλαξε τόσο τη ζωή της.

3. Πλύνε και κανένα πιάτο

Όσο και αν επιμένει ότι δεν θέλει, εσύ βάλε γάντια, σήκωσε μανίκια και κάνε και καμιά δουλειά στο σπίτι της φίλης σου. Συμμάζεψε την κουζίνα, πλύνε τα πιάτα, βάλε σκούπα ή σιδέρωσε… Η μπουγάδα του μωρού δεν πρέπει να είναι και πολύ απλή υπόθεση. Αμέτρητα μικροσκοπικά ρουχαλάκια στα άπλυτα σε καθημερινή βάση για μήνες.

4. Πάρε πράγματα που χρειάζεται το μωρό

Αν δεν πηγαίνεις επίσκεψη με άδεια χέρια, φρόντισε ώστε αυτά που παίρνεις να έχουν νόημα σε αυτή τη φάση. Πάνες, πιπίλες, μαντηλάκια καθαρισμού και άλλα αναγκαία για την καθημερινότητα του μωρού, θα εκτιμηθούν περισσότερο από τη γλάστρα!

5. Γίνε το παιδί για τις εξωτερικές δουλειές

Η κίνηση και η αναμονή σε ουρές δεν είναι το καλύτερο για μια νέα μαμά, ειδικά αν δεν έχει πού να αφήσει το μωρό της. Θα το λατρέψει αν πεταχτείς ως την τράπεζα ή αν πας να της πληρώσεις τους λογαριασμούς και λύσεις γραφειοκρατικά της θέματα. Ειλικρινά…

6. Οργάνωσε εξόδους μαζί με το μωρό

Αυτό που περισσότερο έχουν ανάγκη η φίλη σου και ο σύζυγός της μετά την άφιξη του νέου μέλους, δεν είναι μόνο ο ύπνος χωρίς διάλειμμα για τάισμα του μωρού. Θέλουν να βγουν έξω σαν κανονικοί άνθρωποι. Και αν δεν συνειδητοποιούν ότι το θέλουν, θα το καταλάβουν μόλις ξαναβρεθούν έξω με την παρέα όπως παλιά. Οργάνωσε μια έξοδο για φαγητό σε κάποιο ήσυχο μέρος μη καπνιζόντων και σε ώρα όχι αιχμής. Ο στόχος είναι να μπορέσουν να βγουν οικογενειακώς χωρίς το άγχος ότι το μωρό είναι στο σπίτι και πρέπει να γυρίσουν γρήγορα για να φύγει η νταντά.

7. Κράτησε το μωρό για να βγουν

Και φυσικά αυτό που θέλουν περισσότερο από οτιδήποτε είναι να βγουν μόνη τους όπως παλιά. Κράτησε το μωρό όλη τη νύχτα και πες τους να μην επιστρέψουν αν δεν ξημερώσει. Αν το αντέχει η τσέπη σου κάνε τους δώρο μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Δεν θα κοιμηθούν. Μην ανησυχείς!

8. Γίνε το αυτί που χρειάζεται

Άφησε τη φίλη σου να μιλήσει για όσα θέλει ή για όσα περνάει σ’ αυτή τη νέα φάση. Μπορεί να σου πει τρελά πράγματα λόγω της αλλαγής στις ορμόνες της. Μην την πιέσεις. Μίλα της λογικά αλλά μην την κοντράρεις. Είναι σε ευαίσθητη κατάσταση και εσύ είσαι ο άνθρωπός της.

Πηγή