7 σπουδαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν επισκεφτείτε τη Βιέννη
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

7 σπουδαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν επισκεφτείτε τη Βιέννη

April 2, 2021

author:

Parenting.gr

7 σπουδαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν επισκεφτείτε τη Βιέννη

Η Βιέννη είναι ο απόλυτος ρομαντικός και παράλληλα Χριστουγεννιάτικος ευρωπαϊκός προορισμός.

Είναι μια ζωντανή μεγαλούπολη χωρίς τη βουή που ξέρουμε, είναι ένα μεγάλο μουσείο που καλύπτει αιώνες ολόκληρους με πολύ σημαντικά εκθέματα, έχει νυχτερινή ζωή, μαγαζιά, περιπάτους, παλάτια, έχει τα πάντα. Τα κακά νέα είναι ότι δεν τα προλαβαίνετε όλα.

Nα που πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας:

Heuriger
Κάτι άγνωστο σε πολλούς είναι πως η Βιέννη είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός πόλη. Οι αμπελώνες καλύπτουν 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα περίχωρα και η πόλη έχει μια τεράστια οινοποιητική παράδοση, με υψηλής ποιότητας κρασιά αλλά ταβέρνες – οινομαγειρία και πιο “δημοφιλείς” επιλογές. Μια λέξη πρέπει να γνωρίζετε: Heuriger.

Σύγχρονη τέχνη
Η τέχνη είναι νόμος στην Αυστρία. Σε ότι αφορά την μοντέρνα τέχνη, ο προορισμός είναι η γκαλερί Georg Kargl που περιέχει έργα των Elke Krystufek, Inés Lombardi, Herbert Hinteregger, Mark Dion, Thomas Locher και Cerith Wyn Evans. Ρίξτε μια ματιά.

To παζάρι
Η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά, η λαϊκή της Βιέννης είναι ανοιχτή όλη την εβδομάδα και έχει τα πάντα. Κυριολεκτικά τα πάντα, από λουλούδια μέχρι μπιμπελό, και από φρούτα μέχρι κρασί, είναι μια εμπειρία μόνη της.

Το τρίγωνο της τέχνης
Η Βιέννη έχει εξαιρετικά μουσεία, αλλά το Museumsquartier είναι το απόλυτο σποτ για φιλότεχνους. Μπροστά σας βρίσκεται το μουσείο Leopold, η πινακοθήκη Kunsthalle Wien, και το μουσείο σύγχρονης τέχνης MUMOK. Το μόνο κακό είναι ότι θα τα δείτε όλα μαζεμένα, και αν αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις σας, επικεντρωθείτε στο πρώτο και ειδικά στα έργα του Schiele, το καμάρι της Βιέννης.

Würstelstand
Οι Αυστριακοί είναι λίγο πιο έξω καρδιά από τους υπόλοιπους βόρειους. Τρώνε, και τρώνε καλά. Είναι από τις πρώτες πόλεις που υιοθέτησαν το brunch ως τρόπο ζωής, τους αρέσει η υψηλή γαστρονομία και σίγουρα θα βρουν χρόνο για λίγο φαγητό στην πλατεία. Τσεκάρετε τους τοπικούς οδηγούς που κυκλοφορούν σε ξενοδοχεία, μετρό, κ.α. και εμπιστευτείτε τους. Θέλετε κάτι στα όρθια; Επιλέξτε ένα Würstelstand (βρώμικο).

Porgy & Bess
Τζαζ. Το μέρος που θα πρέπει να επισκεφτεί οποιοσδήποτε μουσικόφιλος.

Όπερα στη Staatsoper
Όχι ότι δεν θα βρείτε, αλλά καλύτερα να κλείσετε εισιτήρια από τώρα, αν θέλετε αξιοπρεπείς θέσεις. Επίσης, θα πρέπει να βάλετε αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, με τιμές που ξεκινάνε από 50-70 ευρώ. Είπαμε, οι Βιεννέζοι είναι σοβαροί με την τέχνη τους.