7 πράγματα που κάνουν μια έγκυο να κλάψει!
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΟΚΕΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 πράγματα που κάνουν μια έγκυο να κλάψει!

May 20, 2020

author:

Parenting.gr

7 πράγματα που κάνουν μια έγκυο να κλάψει!

Δεν είναι μύθος ότι οι γυναίκες στην περίοδο εγκυμοσύνης κλαίνε πιο εύκολα, ή κλαίνε με το παραμικρό. Αρκεί να παρατηρήσεις ποια πράγματα σε στενοχωρούν και σου προκαλούν έστω και λίγα δάκρυα κατά την εγκυμοσύνη. Και συνήθως αυτά τα πράγματα είναι κοινά για όλες τις εγκύους!

Οι διαφημίσεις με μωρά, παιδιά ή ζώα.
Πολλές φορές οι διαφημίσεις στην τηλεόραση μπορούν να προκαλέσουν δάκρυα σε μια έγκυο ειδικά όταν έχουν συγκινητικό περιεχόμενο με μωρά και ζώα! Κι αν δεν σου έχει τύχει μέχρι στιγμής καλού κακού έχε πάντα χαρτομάντιλα δίπλα σου για παν ενδεχόμενο!

Το να σου δώσουν προτεραιότητα στην ουρά στην τράπεζα ή μια θέση στο μετρό!
Οι πρώτες φορές που θα τύχει κάποιος να σου δώσει τη θέση του στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να σου παραχωρήσει προτεραιότητα σε μια ουρά σε υπηρεσία μπορεί να σε ταρακουνήσει και να σε συγκινήσει! Κι αυτό γιατί θα αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι η εγκυμοσύνη σου είναι πραγματική και ο κόσμος το σέβεται και σε βοηθά!

Όταν δε σου προσφέρουν θέση στα ΜΜΜ ή στις υπηρεσίες
Κλάμα μπορεί να σου προκαλέσει βέβαια και η αδιαφορία του κόσμου για την κατάστασή σου που δε σε βοηθούν ώστε να μην ταλαιπωρηθείς και σε κάνουν να αναρωτιέσαι με δάκρυα στα μάτια  πώς γίνεται να μην έχουν καταλάβει ότι κουβαλάς ένα μωρό μέσα σου ;

Τα μωρουδιακά
Τα μικρά ρουχαλάκια, οι χαριτωμένες καλτσούλες και τα παπουτσάκια που μοιάζουν με μπρελόκ, οι κουδουνίστρες όλα αυτά που θα βλέπεις στα μαγαζιά κι έπειτα  τα αγοράζεις για το δικό σου μωρό θα σε κάνουν να κλάψεις από ευτυχία!

Όταν προσπαθείς να βολευτείς
Το να νιώθεις άνετα όταν κάθεσαι ή όταν ξαπλώνεις και να έχεις βολέψει την κοιλιά σου είναι θαύμα! Όταν όμως δεν μπορείς να βολευτείς στο γραφείο, στον καναπέ, στο κρεβάτι….μπορεί σιγά σιγά να αρχίζεις να δυσανασχετείς και να νιώθεις τα δάκρυα να σου ξεφεύγουν ενώ θα θες να τα συγκρατήσεις!

Όταν σου φέρνουν το λάθος φαγητό
Είτε αυτό είναι το λάθος πιάτο που παράγγειλες στο εστιατόριο, ή το λάθος πακέτο μπισκότα που σου έφερε ο καλός σου, το κλάμα δεν αργεί να έρθει…είναι αυτή η λιγούρα που δεν μπορεί να περιμένει και μας κάνει ευαίσθητες!

Όταν έρθει η ώρα του τοκετού!
Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή της εγκυμοσύνης να είναι ο τοκετός! Θα αποχαιρετίσεις την κοιλιά για να υποδεχτείς το μωρό! Και θα νιώθεις και αυτό το περίεργο αίσθημα ανυπομονησίας, άγχους κι ευτυχίας όλα σε ένα!

Διαβάστε επίσης:

Το θαύμα της εγκυμοσύνης σε βίντεο!

Είσαι έγκυος? Ό,τι καλύτερο!

 

Originally posted 2015-09-08 04:30:29.