7 ιδέες για το decor του παιδικού δωματίου
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

7 ιδέες για το decor του παιδικού δωματίου

July 2, 2020

author:

Parenting.gr

7 ιδέες για το decor του παιδικού δωματίου

Σήμερα, παρουσιάζουμε μερικές απλές συμβουλές για την διακόσμηση του παιδικού δωματίου, οι οποίες είναι σχεδόν ανέξοδες και που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Εμπλέκουν απλά υλικά που θα βρεις εύκολα σε τοπικά καταστήματα αλλά και σε πολυκαταστήματα ή που μπορεί ήδη να έχεις μέσα στο σπίτι. Για να δούμε τις συμβουλές και τις ιδέες αυτές:

1. Για να βοηθήσεις το παιδί να έχει μια καλή οργάνωση, φρόντισε να τοποθετήσεις τα αντικείμενα σε ύψος στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση. Όλοι οι αποθηκευτικοί χώροι, όπως τα ντουλάπια, οι πάγκοι, τα ράφια και οι κρεμάστρες θα χρησιμοποιούνται πιο συχνά αν τα παιδιά μπορούν να τα φτάνουν εύκολα.

2. Στα περισσότερα καταστήματα με είδη χειροτεχνιών ή σε χρωματοπωλεία θα βρεις μια ουσία που όταν προστεθεί στο χρώμα, μπορεί να κάνει ό,τι ζωγραφίσεις να λάμπει στο σκοτάδι. Έτσι, μπορείς να σχεδιάσεις αστέρια και φεγγάρι στην οροφή του δωματίου ή ένα τοπίο στους πλαϊνούς τοίχους. Αυτό το σκηνικό θα κάνει τα παιδιά να σβήνουν με ενθουσιασμό τα φώτα τη νύχτα και να ενθουσιάζονται με το σκοτάδι.

3. Τα αυτοκόλλητα για τον τοίχο είναι προσιτά από άποψη κόστους και υπάρχει μεγάλο εύρος σχεδίων και στυλ στην αγορά για να διαλέξεις. Χρησιμοποίησε λοιπόν τις ταπετσαρίες τοίχου, δίνοντας και στο παιδί την δυνατότητα να διασκεδάσει διακοσμώντας το δωμάτιό του, γνωρίζοντας ότι οι όποιες παρεμβάσεις μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν εύκολα.

4. Τα παιδιά είναι συλλέκτες από τη φύση τους, οπότε φρόντισε να κάνεις τη διαδικασία της συλλογής εύκολη. Οι φωτογραφίες και οι καρτ-ποστάλ δεν είναι απαραίτητο να καρφιτσώνονται αποκλειστικά σε πίνακες σημειώσεων. Δοκιμάστε να κρεμάσετε κάρτες από κλωστές μπροστά από το παράθυρο ή να τις κρεμάσετε κατά μήκος του τοίχου δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό εφέ διακόσμησης.

shutterstock_15201724

5. Μια καλή ιδέα, είναι να κατασκευάσεις έναν μεταλλικό πίνακα στον οποίο μπορούν να τοποθετηθούν μαγνητάκια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να προμηθευτείς ένα μεταλλικό φύλλο σε όποιο σχήμα θέλεις και να το τοποθετήσεις στον τοίχο!

6. Ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείς την ανάπτυξη του παιδιού, αποτυπώνοντάς την μάλιστα στον τοίχο, είναι να σχεδιάσεις ένα κλασικό μέτρο ή να κολλήσεις ένα σχετικό αυτοκόλλητο στον τοίχο. Στη συνέχεια, κάθε μήνα όταν θα μετράς το ύψος του παιδιού, μπορείς να του ζητάς να αφήσει ένα δαχτυλικό αποτύπωμα στο ανάλογο ύψος.

7. Φρόντισε να περιλάβεις πολλά από τα  αναγκαία είδη φωτισμού στο δωμάτιο του παιδιού. Ο κεντρικός φωτισμός στην οροφή είναι απαραίτητος, όπως επίσης και το φως ανάγνωσης. Ο νυχτερινός φωτισμός είναι εξίσου σημαντικός για τις επισκέψεις του στην τουαλέτα το βράδυ.

Διάβασε επίσης: Οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση του τοίχου του παιδικού δωματίου

Originally posted 2015-10-10 06:30:26.