6 έξυπνες ιδέες για τη διακόσμηση του χολ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

6 έξυπνες ιδέες για τη διακόσμηση του χολ

November 16, 2018

author:

Parenting.gr

6 έξυπνες ιδέες για τη διακόσμηση του χολ

Το χολ είναι ένας χώρος του σπιτιού που για αρκετούς θεωρείται άχρηστος. Ειδικά στις μέρες μας όπου η πλειοψηφία ζει σε πιο μικρά σπίτια, η ύπαρξη του χολ μοιάζει να περισσεύει. Είναι λάθος αντίληψη αφού το χολ μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε έναν χώρο με δική του προσωπικότητα και λειτουργικότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο χώρος που συναντά κανείς αμέσως μόλις μπαίνει σε ένα σπίτι. Τους αξίζει προσοχή και μια καλή διακόσμηση!

1. Ένα χολ που καλωσορίζει και υποδέχεται ζεστά τον επισκέπτη

Τι λέμε σε κάποιον που μας επισκέπτεται στο σπίτι; «Νιώσε σαν στο σπίτι σου!» Αυτό πρέπει να «λέει» και το χολ ενός σπιτιού. Διακοσμήστε το ζεστά και όμορφα ώστε να μοιάζει με χαμόγελο καλωσορίσματος. Ένας καθρέφτης, μια κρεμάστρα για τα πανωφόρια, θήκη για τις ομπρέλες και ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο, ταιριάζουν πολύ καλά στο χολ. Παράλληλα, εξυπηρετούν και εσάς όταν φεύγετε από το σπίτι ή όταν επιστρέφετε σε αυτό.

2. Η μίνι γκαλερί σας

Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε μια μικρή γκαλερί στο χολ. Διακοσμήστε το είτε με πολλές διαφορετικές μεταξύ τους κορνίζες με φωτογραφίες της οικογένειάς σας είτε με εικόνες από τοπία που φωτογραφίσατε σε ταξίδια. Αν πάλι είστε λάτρεις της Τέχνης και έχετε πολλά κάδρα, μπορείτε να τα ταιριάξετε –αν συμφωνούν- στο χολ σας!

3. Διακοσμήστε το με καθρέπτες

Οι καθρέπτες κάνουν τους χώρους να δείχνουν μεγαλύτεροι. Αν, λοιπόν, θέλετε να μεγαλώσετε το χολ σας, τότε διακοσμήστε το με καθρέπτες. Επιλέξτε καθρέπτες σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, για να φτιάξετε μια ωραία συλλογή κρεμασμένη στους τοίχους του χολ! Δεν θα περάσει απαρατήρητη από κανέναν ενώ θα δώσει βάθος και άνοιγμα στον χώρο σας.

4. Φτιάξτε στο χολ ένα μικρό γραφείο

Αν έχετε αναγκαστεί να παραχωρήσετε το γραφείο σας στα παιδιά και χρειάζεστε έναν δικό σας χώρο για να χαζέψετε στο Internet ή για να γράψετε και να εργαστείτε, τότε εκμεταλλευτείτε το χολ! Μπορείτε είτε να τοποθετήσετε εκεί ένα μικρό γραφειάκι, τόσο όσο ώστε να μην κλείνει την είσοδο, είτε να τοποθετήσετε στον τοίχο ένα φαρδύ ράφι, στο ύψος που ιδανικά θα ήταν το γραφείο σας. Είναι μια έξυπνη λύση για γραφείο χωρίς γραφείο!

5. Μετατρέψτε το χολ σε βιβλιοθήκη

Εκείνα τα πολλά βιβλία σας που δεν έχετε τι να τα κάνετε και μαραζώνουν μέσα στις κούτες στην αποθήκη, μπορούν κυριολεκτικά να στολίσουν το χολ σας. Επιλέξτε μια vintage βιβλιοθήκη που να χωρά στο χολ σας ή τοποθετήστε στους τοίχους ράφια για τα βιβλία σας. Αυτομάτως ο χώρος σας θα γίνει πιο ζεστός και… σοφιστικέ!

6. Η κρυφή σας παπουτσοθήκη

Λύστε το πρόβλημα με τα σκόρπια παπούτσια στο σπίτι, αξιοποιώντας το χολ. Πάρτε μια μεγάλη παπουτσοθήκη που να μην φαίνεται τι είναι για να τοποθετείτε μέσα τα παπούτσια. Από πάνω μπορείτε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη αλλά και να την διακοσμήσετε με όποιον τρόπο σας αρέσει. Κάπως έτσι, δεν έχει κανένας από την οικογένεια τη δικαιολογία για να μπαίνει στο σπίτι με τα παπούτσια, αφού μπορεί εύκολα να τα αφήσει στην παπουτσοθήκη του χολ!

Πηγή: athome.gr