7 τρόποι για να εξοικονομήσουμε χρήματα κατά την αγορά τροφίμων
7hmeres Γωνιά της μαμάς Σπίτι & μαμά

7 τρόποι για να εξοικονομήσουμε χρήματα κατά την αγορά τροφίμων

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

7 τρόποι για να εξοικονομήσουμε χρήματα κατά την αγορά τροφίμων

Ακολουθούν ιδέες για τους τρόπους που μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα κατά τις αγορές τροφίμων από τα πολυκαταστήματα. Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες στρατηγικές:
1. Σχεδιάζουμε από νωρίτερα
Κάνουμε μια πλήρη απογραφή των τροφίμων που έχουμε ήδη στα ράφια της κουζίνας μας, έτσι ώστε μην αγοράσουμε πάλι τα ίδια. Έπειτα, δημιουργούμε μια λεπτομερή λίστα με ψώνια με βάση τις ανάγκες του εβδομαδιαίου προγράμματος γευμάτων, λαμβάνοντας υπόψη και τον τρόπο που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα περισσεύματα αυτών.
Πριν καταστρώσουμε το εβδομαδιαίο μενού, ελέγχουμε τις διαφημίσεις για να δούμε ποια προϊόντα είναι σε προσφορά και κάνουμε χρήση κουπονιών για να επωφεληθούμε περισσότερο.
2. Κάνουμε υγιεινές επιλογές
Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν μια οικογένεια ξεκινάει δίαιτα, εκτός από το γεγονός ότι μειώνει το σωματικό βάρος της, παράλληλα περιορίζει και το ποσό των χρημάτων που διαθέτει για τρόφιμα. Αυτό δεν αποδίδεται μόνο στην μείωση των μερίδων, αλλά και στην αποφυγή παχυντικών σνακς, τα οποία είναι συνήθως πολύ ακριβά (σοκολάτες, πατατάκια).
3. Ψωνίζουμε προϊόντα της εποχής
Συνήθως, τα φρούτα και λαχανικά είναι πολλές φορές πιο φτηνά όταν τα αγοράζουμε στην εποχή τους, σε σχέση με την τιμή που θα έχουν λίγους μήνες μετά. Έτσι, καλύτερα να επιλέγουμε πάντα προϊόντα της εποχής και να τα αποθηκεύουμε με έξυπνους τρόπους στο σπίτι, για μελλοντική τους κατανάλωση σε άλλη στιγμή του έτους.
4. Προμηθευόμαστε υλικά συσκευασίας για το φαγητό
200432859-001Ένας θαυμάσιος τρόπος για να εξοικονομήσουμε χρήματα σχετικά με την διατροφή μας στην καθημερινή μας ζωή, είναι το πακετάρισμα τροφίμων για μεταφορά τους και κατανάλωση στο σχολείο ή στην εργασία μας. Για παράδειγμα, αξίζει να έχουμε πάντα στο σπίτι χάρτινα ποτήρια με πλαστικά καπάκια για την μεταφορά ροφημάτων το πρωί, νάυλον σακουλάκια για τα σάντουιτς των παιδιών, αλλά και αλουμινένια κουτάκια για τα γεύματα στη δουλειά, κατάλληλα για ζέσταμα στον φούρνο μικροκυμάτων.
5. Προτίμησε κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα και αποξηραμένα προϊόντα
Μια καλή λύση για να έχεις πάντα πληρότητα από υλικά στο σπίτι, είναι να επενδύεις στην αγορά προϊόντων σε μορφές πρακτικής αποθήκευσης, όπως αυτά που αναφέραμε πιο πάνω. Μερικές φορές, είναι ευκαιρία να προμηθευτείς για παράδειγμα μανιτάρια σε κονσέρβα σε μεγάλη ποσότητα, αν αυτά είναι σε προσφορά, για να τα έχεις για καιρό στο ντουλάπι σου. Διάλεξε την μορφή που σε εξυπηρετεί καλύτερα στην χρήση και στην τιμή.
6. Προτίμησε τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας
Πολύ συχνά, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ενός πολυκαταστήματος είναι ισάξιας ή και ανώτερης ποιότητας από τα πολυδιαφημισμένα αντίστοιχα άλλα. Ωστόσο, πάντα η τιμή τους είναι αισθητά χαμηλότερη. Ακόμη κι αν έχεις κατασταλάξει σε πολύ συγκεκριμένες μάρκες τροφίμων, μια δοκιμή αξίζει!
7. Αγόρασε έτοιμα γεύματα μόνο σε ειδικές περιπτώσεις
Κάποια τρόφιμα, όπως κομμένες σαλάτες, κατεψυγμένα έτοιμα φαγητά και συσκευασμένο τριμμένο τυρί (και πολλά άλλα), συχνά είναι πολύ πιο ακριβά από τα υλικά που περιέχουν και είναι ασύμφορα. Συνήθως είναι κατάλληλα για άτομα που ζουν μόνα τους, οπότε σε διαφορετική περίπτωση, καλύτερα να τα αποφεύγουμε αν δεν είναι σε προσφορά!