6 καλές επιλογές κατοικιδίων ζώων για ένα παιδί!
ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

6 καλές επιλογές κατοικιδίων ζώων για ένα παιδί!

January 19, 2023

author:

Parenting.gr

6 καλές επιλογές κατοικιδίων ζώων για ένα παιδί!

Η φροντίδα ενός κατοικίδιου ζώου, μπορεί να είναι μια πολύτιμη εμπειρία για ένα παιδί. Ένα σωστά επιλεγμένο κατοικίδιο ζώο μπορεί να φέρει στιγμές της χαράς και υπευθυνότητας για την φροντίδα ενός ζωντανού πλάσματος. Με την καθοδήγηση των γονέων, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να διδάξουν στα παιδιά την ευθύνη και αξιοπιστία. Επίσης, μερικά κατοικίδια ζώα επιστρέφουν την αγάπη, σαν αντάλλαγμα για την αγάπη και την προσοχή που δέχονται από το παιδί.

285x285_slide_02_bestpetskidsΨάρι

Ένα σωστά επιλεγμένο ψάρι, μπορεί να είναι το τέλειο ξεκίνημα για ένα παιδί. Αλλά δεν είναι ένα οποιοδήποτε ψάρι απαραίτητα κατάλληλο. Ένα χρυσόψαρο μπορεί να φαίνεται σαν η πιο προφανής επιλογή, αλλά είναι στην πραγματικότητα πιο δύσκολο να επιβιώσει σε σχέση με έναν μονομάχο. Αυτά τα ψάρια, με καταγωγή από την Νοτιοανατολική Ασία, προσαρμόζονται εύκολα σε συνθήκες απομόνωσης, σε εκπληκτικά μικρές ποσότητες νερού, ενώ για την επιβίωσή τους δεν απαιτούνται συσκευές αερισμού, φίλτρα, θερμαντήρες, ή χημικές ουσίες.

285x285_slide_03_bestpetskidsΕρπετά

Η γοητεία των ψυχρόαιμων πλασμάτων μπορεί να είναι λιγότερο εμφανής σε σχέση με τα πιο ζεστά και χνουδωτά ζώα, αλλά ορισμένα ερπετά είναι ιδανικά για κατοικίδια ζώα. Ορισμένες χελώνες, όπως η φυτοφάγος ρωσική χελώνα, μπορούν να ζήσουν για περισσότερο από 50 χρόνια. Μερικά είδη φιδιών είναι επίσης εξαιρετική κατοικίδια, αν και θα πρέπει να αποφεύγονται οι συσφιγκτήρες. Επιπλέον μπόνους: τα ερπετά είναι μη αλλεργιογόνα.

 

kan-harzroller-thil-500x500Πουλιά

Τα πουλιά είναι καλή ιδέα, αλλά για όσους έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα πουλί, η φροντίδα τους είναι πιο απαιτητική σε σχέση με μια χελώνα ή ένα ψάρι. Μερικά πουλιά είναι ιδιαίτερα ευφυή, ενώ άλλα είναι πολύ κοινωνικά. Όλα τα πουλιά απαιτούν σχεδόν καθημερινή προσοχή. Για παιδιά που θα αποκτήσουν για πρώτη φορά πτηνό, ένας παπαγάλος μπορεί να είναι μια καλή αρχή. Πιο ακριβά (και πιο έξυπνα) πουλιά όπως cockatiels και cockatoos είναι επίσης εξαιρετικά, αν και θέλουν ακόμα περισσότερη προσοχή από ότι οι παπαγάλοι ή τα καναρίνια.

285x285_slide_05_bestpetskidsΤρωκτικά

Μικρότερα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των χάμστερ, των ινδικών χοιριδίων και των γερβίλων, είναι σχετικά εύκολο να συντηρηθούν. Τα περισσότερα αναπτύσσονται μέσα σε ένα σχετικά μικρό χώρο διαβίωσης και απαιτούν στοιχειώδη φροντίδα. Παραδόξως, οι αρουραίοι αποτελούν τα καλύτερα κατοικίδια αυτής της κατηγορίας, λόγω της νοημοσύνης τους, του μεγαλύτερου μεγέθους και της απόλαυσης της ανθρώπινης συντροφικότητας. Τα ινδικά χοιρίδια είναι επίσης εξαιρετικά και φιλικά στα παιδιά κατοικίδια ζώα. Δες εδώ περισσότερα για τα 6 καλύτερα μικρά κατοικίδια ζωάκια για τα παιδιά!

285x285_slide_06_bestpetskidsΓάτες

Τα γατάκια είναι από τα αγαπημένα των παιδιών. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια αφράτη γατούλα; Εμφανώς ανεξάρτητες, οι γάτες απαιτούν λιγότερη φροντίδα και προσοχή σε σχέση με τα σκυλιά, αλλά όχι και λιγότερο δέσμευση. Όπως τα σκυλιά, έτσι και οι γάτες απαιτούν τακτικές κτηνιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς. Μια γάτα μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή από ένα σκυλί για οικογένειες με περιορισμένο χώρο διαβίωσης.

 

285x285_slide_07_bestpetskidsΣκύλοι

Δεν υπάρχει κάποια πιο κλασική επιλογή για τα παιδιά από ένα χαδιάρικο κουτάβι. Μερικές ράτσες μπορεί να είναι ακατάλληλες για παιδιά, ενώ κάθε ράτσα θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο και δέσμευση για τον ιδιοκτήτη. Τα κουτάβια απαιτούν στέγη, καθημερινή άσκηση, τακτικές κτηνιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς και αφθονία αγάπης.

Originally posted 2015-01-23 04:24:25.