Μαμά: 5 τρόποι που σε κάνουν να δείχνεις super hero στα μάτια του παιδιού σου!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μαμά: 5 τρόποι που σε κάνουν να δείχνεις super hero στα μάτια του παιδιού σου!

November 7, 2018

author:

Parenting.gr

Μαμά: 5 τρόποι που σε κάνουν να δείχνεις super hero στα μάτια του παιδιού σου!

Η μαμά είναι εκείνος ο superhero που καταφέρνει τα πάντα και ακόμα περισσότερα. Για ένα παιδί η μαμά του είναι ο ήλιος του, το οξυγόνο του, η χαρά της ζωής του, η σταθερά του, η ασφάλειά του και τόσα ακόμα! Δες 5 τρόπους που σε κάνουν να δείχνεις superhero στα μάτια του παιδιού σου!

1. Η μαμά είναι ανεξάντλητη!

Είναι νύχτα και τα μάτια σου κλείνουν από την κούραση αλλά δεν γίνεται να βάλεις το παιδί σου για ύπνο χωρίς να του διαβάσεις το παραμύθι του. Έχεις ξυπνήσει χαράματα και ξενυχτάς πάνω από το προσκεφάλι του για εκείνα τα δέκατα και τον βήχα που είχε όταν γύρισε από το σχολείο. Σέρνεσαι από κούραση αλλά πώς να του πεις όχι όταν σου ζητά με τόση γλύκα να το πας στην παιδική χαρά ή να του φτιάξεις το αγαπημένο του γλυκό με μπισκότα. Πράγματα που μπορεί να νομίζεις ότι το παιδί σου βρίσκει αυτονόητα κι όμως όχι! Τα αναγνωρίζει και γι’ αυτό ζητά από εσένα τα πάντα. Επειδή ξέρει πως αντλείς δύναμη από την αγάπη που έχεις για εκείνο.

2. Η μαμά μπορεί να διορθώσει τα πάντα!

Είσαι και μηχανικός μικρών αυτοκινήτων και γιατρός για τις κούκλες που τους βγήκε το μάτι! Δένεις τα κορδόνια ξανά και ξανά. Μαζεύεις τη ζημιά που έγινε στο εστιατόριο ή στο super market. Θα ξελασπώσεις την κατάσταση ό,τι και να γίνει, όποτε και αν συμβεί. Η μαμά έχει τις λύσεις για όλα και για ακόμα περισσότερα. Δημιουργική και με φαντασία, σωστή πηγή έμπνευσης!

3. Η μαμά έχει το μαγικό άγγιγμα!

Φοβάται; Κρυώνει; Πονάει; Είναι αγχωμένο ή απλώς στενοχωρημένο; Θα τρέξει στην αγκαλιά σου. Η μαμά έχει το μαγικό άγγιγμα, κάτι περισσότερο από το μαγικό ραβδί της νεράιδας, που τα κάνει όλα να περνούν. Η μαμά είναι το χάδι για όλα. Σε εσένα βρίσκει θαλπωρή, αγάπη, κατανόηση, ασφάλεια, θάρρος. Είσαι όλα του!

4. Η μαμά κάνει τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα!

Εσύ είσαι εκείνη που μαζί της ανακαλύπτει τον κόσμο. Ακόμα κι όταν μοιράζεσαι αυτή τη χαρά με το σχολείο, ξέρεις ότι εσύ είσαι εκείνη που έκανε την αρχή και εσύ είσαι εκείνη που το πήγε στο σχολείο κρατώντας του το χέρι. Η μαμά είναι εκείνη που ανοίγει νέους δρόμους και ορίζοντες στο παιδί της. Η μαμά κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα, πιο πλούσια και γεμάτη ωραίες εμπειρίες.

5. Η μαμά είναι η πρωταγωνίστρια στη ζωή του!

Το πρώτο πρόσωπο που θα φωνάξει στα δύσκολα είσαι εσύ. Παράλληλα όμως είσαι και το άτομο εκείνο του οποίου την προσοχή θα προσπαθήσει να αποσπάσει όταν κάνει κάτι «μεγάλο»! «Μαμά κοίτα!», θα φωνάξει για να το δεις να πετάει πέτρες στη θάλασσα. «Μαμά κοίτα!» και κάθε φορά που πέφτει κάτω και σηκώνεται μόνο του χωρίς να βάλει τα κλάματα!